Tartiflette

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La tartiflette és un plat típic de la cuina dels Alps francesos molt energètic i ric en greixos, a base de patata, formatge, nata i cansalada.

INGREDIENTS

  • 1 kg patates velles

    250 g cansalada ibèrica

    2 cebes de Figueres

    150 g formatge Urgèlia

    70 g de nata

    100 g de brou de porc

    oli d'oliva verge extra

    all

    vi ranci

    sal

    pebre blanc

    farigola 

    julivert 

PREPARACIÓ

Aixafem un all amb pell i el freguem per una paella. 

En una altra cassola plena d'oli d'oliva, hi confitem, de mica en mica, un quilo de patates pelades a foc lent uns 30 minuts.

Tallem 250 grams de cansalada ibèrica en talls molt petits i la saltem a la paella fregada amb l'all.

Un cop enrossida, retirem la cansalada amb l'all, i hi posem la ceba tallada a la juliana.

Enrossim dues cebes de Figueres i un cop enrossides, hi afegim una branqueta de farigola i una mica de vi ranci.

Abans no s'evapori tot, hi posem la cansalada prèviament reservada.

Hi aboquem 100 grams de brou de porc, 70 grams de nata i deixem que faci xup-xup 5 minuts abans de posar-hi les patates.

Tallem els 150 grams de formatge Urgèlia en talls d'un centímetre de gruix.

Hi afegim la patata, sal i pebre blanc i ho cobrim tot amb els talls de formatge. Hi posem una mica més de pebre blanc i sal. Posem la cassola al forn i ho gratinem 10 minuts a 180 graus.

Hi posem una mica de julivert i farigola fresca per sobre i ja ho tenim.