Tartiflette
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La tartiflette és un plat típic de la cuina dels Alps francesos molt energètic i ric en greixos, a base de patata, formatge, nata i cansalada.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 kg patates velles
250 g cansalada ibèrica
2 cebes de Figueres
150 g formatge Urgèlia
70 g de nata
100 g de brou de porc
oli d'oliva verge extra
all
vi ranci
sal
pebre blanc
farigola
julivert
PREPARACIÓ
Aixafem un all amb pell i el freguem per una paella.
En una altra cassola plena d'oli d'oliva, hi confitem, de mica en mica, un quilo de patates pelades a foc lent uns 30 minuts.
Tallem 250 grams de cansalada ibèrica en talls molt petits i la saltem a la paella fregada amb l'all.
Un cop enrossida, retirem la cansalada amb l'all, i hi posem la ceba tallada a la juliana.
Enrossim dues cebes de Figueres i un cop enrossides, hi afegim una branqueta de farigola i una mica de vi ranci.
Abans no s'evapori tot, hi posem la cansalada prèviament reservada.
Hi aboquem 100 grams de brou de porc, 70 grams de nata i deixem que faci xup-xup 5 minuts abans de posar-hi les patates.
Tallem els 150 grams de formatge Urgèlia en talls d'un centímetre de gruix.
Hi afegim la patata, sal i pebre blanc i ho cobrim tot amb els talls de formatge. Hi posem una mica més de pebre blanc i sal. Posem la cassola al forn i ho gratinem 10 minuts a 180 graus.
Hi posem una mica de julivert i farigola fresca per sobre i ja ho tenim.