Tarte Tatin (Pastís Tatin) - França

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Jean Louis Durand (restaurant Chez Bernard) Vilanova i la Geltrú

INGREDIENTS

  • 2 kg de pomes
  • 200 g de mantega
  • 200 g de sucre
  • Per a la massa:
  • 250 g de farina
  • 100 g de mantega
  • 100 g de sucre
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Peleu les pomes i traieu-ne els cors; talleu-les a quarts i cada quart talleu-lo a làmines fines.
En una paella de mida grossa, caramel·litzeu el sucre amb la mantega i després incorporeu-hi les làmines de poma (us ha de quedar la paella ben plena).
Per preparar la massa, feu un volcà amb la farina i afegiu-hi la mantega a trossos (o mantega i margarina, si ho preferiu), el sucre, un got g'aigua i un polsim de sal. Barregeu tots els ingredients a mà (millor amb la punta dels dits, sense amassar amb força).
Formeu una bola amb la massa i deixeu-la reposar uns 30 minuts a temperatura ambient. Preescalfeu el forn a 200º.
En un motllo per anar al forn, disposeu les pomes ja caramel·litzades de la forma que més us agradi, ompliu-ne tota la base.
Estireu la massa amb un corró i cobriu el motllo amb les pomes.
Enforneu-ho entre 10 i 15 minuts.
Quan traieu aquest pastís del forn convé que el desemmotlleu de seguida tombant-lo com si fos una truita (el caramel us facilitarà aquesta operació).
Si el pastís se us refreda abans de treure'l del motllo, poseu-lo sobre el foc uns instants (just per fondre el caramel) i el podreu desemmotllar sense problemes.
Serviu-lo amb un raig de crema de llet pel damunt o una mica de nata semimuntada.
Si no voleu tenir tanta feina, podeu utilitzar pasta de full precuinada o congelada (deixeu-la descongelar abans de fer-la servir).

Anar al contingut