Tartar de tonyina vermella

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jaume Pérez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Enoteca (Hotel Arts Barcelona), Barcelona

INGREDIENTS

  • 500 g de tonyina vermella
  • 15 g d'escalunya
  • sal
  • 1 tasseta d'oli d'oliva
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • sèsam torrat
  • 2 branques de cerfull
  • gelat de pistatxo amb pols de wasabi (opcional)
  • per a la salsa:
  • 1 cullerada de fruites de la passió
  • 2 cullerades de gelatina neutra (Lady Fruit)

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un bol la tonyina tallada a daus petits amb l'escalunya picada, la sal i l'oli, i remeneu-ho tot bé.
Per fer la salsa, barregeu en un bol la gelatina amb les fruites de la passió i remeneu-ho bé.

I ja per acabar, poseu un motllo al centre del plat, ompliu-lo amb el tàrtar de tonyina, pressioneu-lo bé i desemmotlleu-lo. Fiqueu-hi una bola de gelat de pistatxo a sobre i salseu-ho tot amb una mica de salsa de soja i de salsa de fruites de la passió. Podeu guarnir el plat amb una mica de cerfull picat i sèsam torrat.