Tàrtar de tonyina amb patates fregides

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavi Garmendia
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mariona, Barcelona

INGREDIENTS

  • 350 g de tonyina fresca
  • 1 cullerada de cogombres en vinagre
  • 1 cullerada de tàperes
  • 2 ous durs
  • 1/2 porro
  • 2 tomàquets vermells
  • 1 cullerada de sal
  • farina de galeta
  • oli d'oliva
  • sucre
  • 1 tasseta de salsa de soja
  • 3 cebes
  • 6 patates
  • oli per fregir

PREPARACIÓ

Per començar, sofregiu la ceba tallada a trossos en una paella amb una mica d'oli.
Quan estigui rossa, caramel·litzeu-la amb el sucre.

A continuació, fregiu les patates tallades a trossos en un cassó amb oli abundant.

Tot seguit, reduïu la salsa de soja en un cassó a foc baix.

Mentrestant, barregeu en un bol la tonyina tallada a daus petits, el rovell picat, la clara picada, les tàperes, els cogombres picats, el porro i el tomàquet, tot tallat a daus petits, una mica d'oli, la farina de galeta i remeneu-ho tot bé. Seguidament, poseu la barreja en un motllo i premeu-la bé. Després, desemmotlleu-la i daureu-la lleugerament en una paella amb una mica d'oli.

I ja per acabar, feu un niu al mig del plat amb les patates fregides i la ceba caramel·litzada, poseu-hi el tàrtar a sobre i salseu-ho tot amb la reducció de la salsa de soja.