Tàrtar de tonyina amb patates fregides
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavi Garmendia
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mariona, Barcelona
INGREDIENTS
- 350 g de tonyina fresca
- 1 cullerada de cogombres en vinagre
- 1 cullerada de tàperes
- 2 ous durs
- 1/2 porro
- 2 tomàquets vermells
- 1 cullerada de sal
- farina de galeta
- oli d'oliva
- sucre
- 1 tasseta de salsa de soja
- 3 cebes
- 6 patates
- oli per fregir
PREPARACIÓ
Per començar, sofregiu la ceba tallada a trossos en una paella amb una mica d'oli.
Quan estigui rossa, caramel·litzeu-la amb el sucre.
A continuació, fregiu les patates tallades a trossos en un cassó amb oli abundant.
Tot seguit, reduïu la salsa de soja en un cassó a foc baix.
Mentrestant, barregeu en un bol la tonyina tallada a daus petits, el rovell picat, la clara picada, les tàperes, els cogombres picats, el porro i el tomàquet, tot tallat a daus petits, una mica d'oli, la farina de galeta i remeneu-ho tot bé. Seguidament, poseu la barreja en un motllo i premeu-la bé. Després, desemmotlleu-la i daureu-la lleugerament en una paella amb una mica d'oli.
I ja per acabar, feu un niu al mig del plat amb les patates fregides i la ceba caramel·litzada, poseu-hi el tàrtar a sobre i salseu-ho tot amb la reducció de la salsa de soja.
Quan estigui rossa, caramel·litzeu-la amb el sucre.
A continuació, fregiu les patates tallades a trossos en un cassó amb oli abundant.
Tot seguit, reduïu la salsa de soja en un cassó a foc baix.
Mentrestant, barregeu en un bol la tonyina tallada a daus petits, el rovell picat, la clara picada, les tàperes, els cogombres picats, el porro i el tomàquet, tot tallat a daus petits, una mica d'oli, la farina de galeta i remeneu-ho tot bé. Seguidament, poseu la barreja en un motllo i premeu-la bé. Després, desemmotlleu-la i daureu-la lleugerament en una paella amb una mica d'oli.
I ja per acabar, feu un niu al mig del plat amb les patates fregides i la ceba caramel·litzada, poseu-hi el tàrtar a sobre i salseu-ho tot amb la reducció de la salsa de soja.