Tàrtar de tonyina amb espinacs i arròs

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Simó Tomàs
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Terrani

INGREDIENTS

  • 1 tall de 400 g de tonyina
  • 1 manat de porradell
  • 200 g d'arròs
  • 250 g d'espinacs
  • 50 g de panses
  • 1 grapat de pinyons
  • salsa de soia
  • 1 cullerada d'oli de sèsam
  • oli d'oliva verge extra
  • vinagre de Mòdena
  • sal
  • gingebre sec en pols

PREPARACIÓ

Per començar, poseu la tonyina tallada en daus en un bol, afegiu-hi l'oli de sèsam, la sal i el porradell picat. Remeneu-ho i reserveu-ho.
A continuació, escaldeu els espinacs en un cassó amb aigua salada i després refresqueu-los amb aigua freda. Escorreu-los i eixugueu-los amb un drap de cotó. Per fer la vinagreta, poseu en un bol les panses remullades amb vi ranci, l'oli de sèsam, un polsim de gingebre, la sal, la salsa de soja, el vinagre balsàmic i l'oli d'oliva. Tritureu-ho tot amb un 'túrmix'. Tot seguit, poseu un motllo cilíndric en un plat. Poseu-hi l'arròs bullit, a sobre la tonyina i premeu-ho. Finalment, poseu-hi els espinacs. I ja per acabar, desemmotlleu-ho, salsegeu-ho amb la vinagreta i decoreu-ho amb uns pinyons fregits i un polsim de porradell picat.