Tàrtar de sorell

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    +Obre

    El sorell conté vitamina D, que ens ajuda a absorbir el calci dels aliments.

INGREDIENTS

  • 4 sorells
  • 4 ous
  • tàperes
  • cogombres
  • mostassa
  • conyac
  • salsa perrins
  • 3 escalunyes
  • julivert
  • oli verge extra
  • torradetes de pa
  • pebre blanc
  • romaní

PREPARACIÓ

1. Fem un bany de sal al sorell: el submergim en aigua mineral i sal, amb una proporció de 70 g de sal per litre d'aigua durant 30 minuts.



2. Eixuguem el sorell i el tallem a quadradets.



3. Posem dues branquetes de romaní en 100 g d'oli i ho deixem que infusioni.



4. Fem la salsa: tallem la ceba, les tàperes i els cogombrets a la brunesa. Ho posem dins un bol i hi afegim el rovell de l'ou, un raig d'oli, una culleradeta de salsa perrins, una cullerada de conyac, una culleradeta de mostassa, les 3 escalunyes tallades petites, una mica de pebre blanc i unes fulles de julivert picat molt petit. Tirem els quadradets del sorell dins el bol de la salsa. Ho remenem amb molta cura.



5. Fem una salsa amb 3 ous, un raig de conyac i l'oli de romaní en un bol al bany maria.



6. Ho servim amb les torradetes de pa i la salsa per sobre.