Tàrtar de remolatxa

  • Cuiner: Marc Ribas i Iolanda Bustos
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    +Obre

    La remolatxa és un vegetal que conté uns pigments naturals, anomenats antocianines, que posseeixen un potent efecte antioxidant, que ens ajuda a combatre els radicals lliures.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    6 umbel·les de flors de saüc   

    6 nous 

    15 cireres

    3 remolatxes

    4 xampinyons

    4 branques de pimpinella 

    2 cullerades de llavors de xia

    4 cullerades d'oli

    1 rosa         

    una cullerada de gra de mostassa

    una cullerada de vinagre de saüc

    sal 

    farina d'arròs 

    aigua mineral

    oli de gira-sol

    sucre morè

    gingebre

    mostassa de Dijon

    recuit de drap     

    fruit de saüc

     

PREPARACIÓ

  1. Tallem 3 remolatxes i les posem en un bol amb 1 cullerada de sal,  1 de sucre morè,  gingebre ratllat, 200 g de fruita de saüc madur, cireres i una mica d'aigua. Ho barregem.
  2. Posem el contingut del bol en un recipient de vidre, hi afegim 1 rosa i 1 umbel·la de flor de saüc. Ho tapem amb un drap i una goma i el deixem en un lloc fresc i sec, a temperatura ambient, durant 7 dies.
  3. Obrim i colem el contingut del recipient de vidre un cop passats els set dies. Tallem ala brunesa la remolatxa i la reservem en un bol. Posem a reduir el suc en un recipient fins que quedi 1/3 de la quantitat inicial.
  4. Tallem 4 xampinyons i 12 meitats de nou a la brunesa i els afegim al bol de la remolatxa.
  5. Afegim al bol un grapat de fulles de pimpinella tallades, 1 cullerada de mostassa de Dijon, 1 cullerada de gra de mostassa, 2 cullerades de llavors de xia, sal i 1 raig de vinagre de saüc, i ho filmem a pell i ho reservem a la nevera durant 2 dies.
  6. Escalfem oli de gira-sol en una paella.
  7. Barregem en un bol 100 g de farina d'arròs, 50 g d'aigua freda, un rajolí de xampanyet de saüc i un polsim de sal. 
  8. Arrebossem les flors de saüc amb la barreja del bol i les fregim a la paella. En retirem l'oli que sobra, en una safata amb paper absorbent.
  9. Traiem de la nevera el bol del tàrtar i hi afegim el suc reduït de la fermentació.
  10. Servim en un plat el tàrtar amb les flors arrebossades, flors de saüc fresques, unes quantes fulles de pimpinella, uns quants pètals de rosa de pitiminí i el recuit de drap.