Tàrtar de rap amb escamarlans saltats

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Lluís Bernils
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Celler, Matadepera

INGREDIENTS

  • 1 tros de rap de 500 g
  • 2 ceballots
  • 6 grans d'all confitat amb oli
  • 4 cogombres en vinagre
  • el suc d'una llimona
  • oli i sal
  • alfàbrega
  • 2 patates
  • 12 escamarlans
  • 1 pebrot vermell

PREPARACIÓ

Comenceu posant el rap, la ceba tendra tallada, els cogombres i l'all confitat en un bol.
Remeneu-ho amb dues culleres, salpebreu-ho i torneu a barrejar-ho. Seguidament incorporeu-hi el suc de mitja llimona. Continueu remenant-ho. Finalment afegiu-hi l'oli d'alfàbrega (que haureu aconseguit triturant branquillons d'alfàbrega fresca i oli d'oliva, i deixant-ho reposar dos dies a la nevera). Remeneu-ho i deixeu-ho reposar mitja hora a la nevera. Mentrestant, poseu el pebrot escalivat en un got i tritureu-lo mentre hi afegiu oli d'oliva mirant que quedi muntat. Poseu-ho al punt de sal. Per saltar els escamarlans, poseu oli en una paella calenta, afegiu-hi els escamarlans i saleu-los. Per acabar, poseu l'emulsió de pebrot i oli en un plat, i afegiu-hi les patates al damunt. Poseu tàrtar a sobre de cada rodanxa i intercaleu-hi els escamarlans. Finalment afegiu-hi una cullerada d'oli d'alfàbrega.