Tàrtar de rap amb escamarlans saltats
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lluís Bernils
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Celler, Matadepera
INGREDIENTS
- 1 tros de rap de 500 g
- 2 ceballots
- 6 grans d'all confitat amb oli
- 4 cogombres en vinagre
- el suc d'una llimona
- oli i sal
- alfàbrega
- 2 patates
- 12 escamarlans
- 1 pebrot vermell
PREPARACIÓ
Comenceu posant el rap, la ceba tendra tallada, els cogombres i l'all confitat en un bol.
Remeneu-ho amb dues culleres, salpebreu-ho i torneu a barrejar-ho. Seguidament incorporeu-hi el suc de mitja llimona. Continueu remenant-ho. Finalment afegiu-hi l'oli d'alfàbrega (que haureu aconseguit triturant branquillons d'alfàbrega fresca i oli d'oliva, i deixant-ho reposar dos dies a la nevera). Remeneu-ho i deixeu-ho reposar mitja hora a la nevera. Mentrestant, poseu el pebrot escalivat en un got i tritureu-lo mentre hi afegiu oli d'oliva mirant que quedi muntat. Poseu-ho al punt de sal. Per saltar els escamarlans, poseu oli en una paella calenta, afegiu-hi els escamarlans i saleu-los. Per acabar, poseu l'emulsió de pebrot i oli en un plat, i afegiu-hi les patates al damunt. Poseu tàrtar a sobre de cada rodanxa i intercaleu-hi els escamarlans. Finalment afegiu-hi una cullerada d'oli d'alfàbrega.
Remeneu-ho amb dues culleres, salpebreu-ho i torneu a barrejar-ho. Seguidament incorporeu-hi el suc de mitja llimona. Continueu remenant-ho. Finalment afegiu-hi l'oli d'alfàbrega (que haureu aconseguit triturant branquillons d'alfàbrega fresca i oli d'oliva, i deixant-ho reposar dos dies a la nevera). Remeneu-ho i deixeu-ho reposar mitja hora a la nevera. Mentrestant, poseu el pebrot escalivat en un got i tritureu-lo mentre hi afegiu oli d'oliva mirant que quedi muntat. Poseu-ho al punt de sal. Per saltar els escamarlans, poseu oli en una paella calenta, afegiu-hi els escamarlans i saleu-los. Per acabar, poseu l'emulsió de pebrot i oli en un plat, i afegiu-hi les patates al damunt. Poseu tàrtar a sobre de cada rodanxa i intercaleu-hi els escamarlans. Finalment afegiu-hi una cullerada d'oli d'alfàbrega.