Tàrtar de llamàntol blau cuit amb "salmorejo"
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Óscar Pérez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Torre d'alta mar, Barcelona
INGREDIENTS
- Per al "salmorejo":
- 1 enciam llarg
- 1 ceba tendra
- 30 g de pernil ibèric
- 60 g de pa
- oli d'oliva verge
- vinagre de cabernet sauvignon
- sal i pebre
- Per al tàrtar de llamàntol:
- 1 llamàntol (de 500-600 g)
- 1 ceba vermella
- porradell
- 2 tomàquets
- oli de marisc
- sal i pebre en gra
- cardamom
- caviar de truita
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua bullint poseu el cos i les pinces del llamàntol, la sal, el pebre i el cardamom i deixeu-ho bullir durant 10 minuts.
Després, refredeu el llamàntol en un bol amb aigua i gel, peleu-lo, piqueu-lo i reserveu-lo.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el coral del cap del llamàntol durant uns segons i reserveu-lo.
Per fer el salmorejo, poseu a la Thermomix el pa tallat en trossos, l'oli d'oliva, el vinagre, la ceba tendra tallada en trossos, el pernil tallat en daus, l'enciam tallat en trossos, la sal i el pebre, i tritureu-ho.
Per fer el tàrtar, poseu en un bol el llamàntol picat, la ceba vermella picada, el tomàquet picat, el porradell picat i l'oli de marisc i barregeu-ho tot bé amb una forquilla.
I ja per acabar, fer una canal de tàrtar al centre del plat, poseu-hi el caviar per sobre i el salmorejo al voltant i amaniu-ho tot amb una mica d'oli de marisc.
Després, refredeu el llamàntol en un bol amb aigua i gel, peleu-lo, piqueu-lo i reserveu-lo.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el coral del cap del llamàntol durant uns segons i reserveu-lo.
Per fer el salmorejo, poseu a la Thermomix el pa tallat en trossos, l'oli d'oliva, el vinagre, la ceba tendra tallada en trossos, el pernil tallat en daus, l'enciam tallat en trossos, la sal i el pebre, i tritureu-ho.
Per fer el tàrtar, poseu en un bol el llamàntol picat, la ceba vermella picada, el tomàquet picat, el porradell picat i l'oli de marisc i barregeu-ho tot bé amb una forquilla.
I ja per acabar, fer una canal de tàrtar al centre del plat, poseu-hi el caviar per sobre i el salmorejo al voltant i amaniu-ho tot amb una mica d'oli de marisc.