Tàrtar de llagostins amb gaspatxo de cogombre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Borja Sierra
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Granja Elena, Barcelona
INGREDIENTS
- 12 llagostins frescos
- 1 ceba tendra
- 20 g de tàperes
- Oli de sèsam
- Tabasco
- Pebre negre mòlt
- Mostassa antiga
- 2 cogombres
- 1/2 gra d'all
- 1 cullerada de vinagre de xerès
- 2 cullerades de formatge Philadelphia
- 3 cullerades d'oli d'oliva extra verge
- Sal
- Gelat de formatge fresc o similar
- Porradell
PREPARACIÓ
Per fer el gaspatxo de cogombre, poseu en un bol el cogombre pelat i tallat a daus, l'all picat, la sal, el formatge Philadelphia, el vinagre de xerès i l'oli i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Després, deixeu-lo refredar una estona a la nevera.
Per fer el tàrtar, poseu en un bol les cues de llagostí, prèviament pelades i picades, la ceba tendra picada, les tàperes picades, la mostassa antiga, el tabasco, l'oli de sèsam i el pebre negre, remeneu-ho tot bé i deixeu-ho refredar a la nevera durant 20 minuts.
I ja per acabar, emplateu el gaspatxo de cogombre, poseu-hi un motllo al centre, ompliu-lo amb el tàrtar, desemmotlleu-lo, poseu-hi una bola de gelat de formatge a sobre i guarniu el plat amb una mica de porradell picat.
Després, deixeu-lo refredar una estona a la nevera.
Per fer el tàrtar, poseu en un bol les cues de llagostí, prèviament pelades i picades, la ceba tendra picada, les tàperes picades, la mostassa antiga, el tabasco, l'oli de sèsam i el pebre negre, remeneu-ho tot bé i deixeu-ho refredar a la nevera durant 20 minuts.
I ja per acabar, emplateu el gaspatxo de cogombre, poseu-hi un motllo al centre, ompliu-lo amb el tàrtar, desemmotlleu-lo, poseu-hi una bola de gelat de formatge a sobre i guarniu el plat amb una mica de porradell picat.