Tàrtar de llagostins amb gaspatxo de cogombre

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Borja Sierra
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Granja Elena, Barcelona

INGREDIENTS

  • 12 llagostins frescos
  • 1 ceba tendra
  • 20 g de tàperes
  • Oli de sèsam
  • Tabasco
  • Pebre negre mòlt
  • Mostassa antiga
  • 2 cogombres
  • 1/2 gra d'all
  • 1 cullerada de vinagre de xerès
  • 2 cullerades de formatge Philadelphia
  • 3 cullerades d'oli d'oliva extra verge
  • Sal
  • Gelat de formatge fresc o similar
  • Porradell

PREPARACIÓ

Per fer el gaspatxo de cogombre, poseu en un bol el cogombre pelat i tallat a daus, l'all picat, la sal, el formatge Philadelphia, el vinagre de xerès i l'oli i tritureu-ho tot amb el túrmix.

Després, deixeu-lo refredar una estona a la nevera.

Per fer el tàrtar, poseu en un bol les cues de llagostí, prèviament pelades i picades, la ceba tendra picada, les tàperes picades, la mostassa antiga, el tabasco, l'oli de sèsam i el pebre negre, remeneu-ho tot bé i deixeu-ho refredar a la nevera durant 20 minuts.

I ja per acabar, emplateu el gaspatxo de cogombre, poseu-hi un motllo al centre, ompliu-lo amb el tàrtar, desemmotlleu-lo, poseu-hi una bola de gelat de formatge a sobre i guarniu el plat amb una mica de porradell picat.
Anar al contingut