Taronges farcides amb gelatina i pastanaga confitada

Imatge recepta de Taronges farcides amb gelatina i pastanaga confitada

INGREDIENTS

  • Per a la pastanaga confitada:

  • 150 g de sucre de llustre
  • 150 ml d'aigua
  • 200 g de pastanaga pelada i tallada a la juliana (amb una mandolina)

  • Per a la gelatina de taronja:
  • 2 taronges grosses
  • 2 làmines de gelatina

  • Per a la cobertura de merenga:
  • 2 clares d'ou
  • 110 g de sucre de llustre

     

    Consells

    Aneu amb compte amb la temperatura del líquid per fondre-hi la gelatina. Ha d'estar una mica calent per ajudar a dissoldre-la, però no ha de bullir, perquè llavors no funcionarà.

  • Aprofiteu la pastanaga confitada que us sobri per decorar un pastís de pastanaga. Es conserva bé uns quants dies a la nevera.

PREPARACIÓ

  1. Posem en un cassó gros la pastanaga tallada a la juliana, el sucre i l'aigua i ho escalfem a foc lent. Fem que arrenqui el bull, remenant de tant en tant perquè es fongui el sucre, i ho deixem a foc viu uns 10 minuts fins que la pastanaga quedi lluent. Passem de seguida la pastanaga per un colador sobre un bol perquè s'hi escorri el xarop.
  2. Tallem les taronges per la meitat i les espremem amb compte (la pela ha de quedar sencera per servir de recipient de la gelatina). Passem el suc pel colador i el reservem.
  3. Amb una cullereta, escurem l'interior de les meitats de taronja, fins que només quedi la pela neta. En tallem una mica la base perquè s'aguantin dretes.
  4. Remullem 5 minuts la gelatina en un bol d'aigua freda.
  5. Barregem el xarop de pastanaga amb el suc de taronja. Ho posem en un cassó petit i ho escalfem molt lleugerament, a una mica més de la temperatura corporal, hi incorporem les làmines de gelatina i anem remenant fins que es dissolguin.
  6. Posem paper de plata arrugat sota la base de les peles de taronja perquè s'aguantin dretes.
  7. Les posem en una safata, les fiquem a la nevera i llavors hi posem la gelatina a dins, per no haver de bellugar les peles un cop continguin la gelatina.
  8. Repartim la pastanaga confitada entre les peles de taronja. Les deixem a la nevera perquè es prengui la gelatina com a mínim 4 hores, o millor tota la nit.
  9. Quan estiguem a punt per servir la gelatina, escalfem el forn a 100 graus.
  10. Escampem el sucre en una safata i la deixem al forn uns 10 minuts.
  11. Batem les clares fins que quedin escumoses i hi incorporem el sucre calent a cullerades, fins que s'hi hagi integrat bé. Anem batent fins que la barreja es refredi del tot i quedi lluent.
  12. Posem la merenga en una mànega i en tallem la punta perquè hi quedi un orifici d'uns 3 cm de diàmetre.
  13. Apliquem una bona quantitat de merenga sobre cada gelatina de taronja. Amb un bufador, cremem una mica la punta de la merenga.
  14. Ho decorem amb unes quantes tires de pastanaga confitada.
Anar al contingut