Taronges amb aromes d'ultramar
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Taronges amb aromes d'ultramar
- (per compartir)
- 8 taronges
- 1 canó de canyella
- 300 g de sucre moscobat
- 3/4 l de rom moreno
PREPARACIÓ
1. Posem una ampolla sencera de rom (aproximadament 3/4 de l) en una cassola al foc, que vagi fent a poquet a poquet, a foc suau.
2. Afegim a la cassola on tenim el rom uns 300 g de sucre moscobat (mig paquet, aproximadament).
3. Ara hi posem unes pells de taronja i un canó de canyella partit per la meitat.
4. Anem desfent el sucre, barrejant-ho tot amb una cullera de fusta. Tingueu cura de no fer bullir el rom mai de la vida, perquè podria ser perillós. L'heu de mantenir sempre a foc suau.
5. Quan comenci a ser calent, encenem el rom amb un encenedor. La flama es mantindrà fluixa, ho anem removent tot, ara amb un cullerot metàl·lic, fins que el rom es vagi cremant i ja no faci flama, ja que això voldrà dir que s'ha cremat tot l'alcohol.
6. Pelem les taronges i les tallem a rodanxes gruixudes.
7. Un cop tinguem el rom cremat, el traiem del foc i hi afegim les rodanxes de taronja a la cassola perquè vagin xuclant el xarop. Ho deixem reposar i ja ho tindrem fet!
2. Afegim a la cassola on tenim el rom uns 300 g de sucre moscobat (mig paquet, aproximadament).
3. Ara hi posem unes pells de taronja i un canó de canyella partit per la meitat.
4. Anem desfent el sucre, barrejant-ho tot amb una cullera de fusta. Tingueu cura de no fer bullir el rom mai de la vida, perquè podria ser perillós. L'heu de mantenir sempre a foc suau.
5. Quan comenci a ser calent, encenem el rom amb un encenedor. La flama es mantindrà fluixa, ho anem removent tot, ara amb un cullerot metàl·lic, fins que el rom es vagi cremant i ja no faci flama, ja que això voldrà dir que s'ha cremat tot l'alcohol.
6. Pelem les taronges i les tallem a rodanxes gruixudes.
7. Un cop tinguem el rom cremat, el traiem del foc i hi afegim les rodanxes de taronja a la cassola perquè vagin xuclant el xarop. Ho deixem reposar i ja ho tindrem fet!