Tangia (Estofat àrab) - Marroc
- Programa: Karakia
- Cuina: Moulay M'Hamed, Els Hostalets de Pierola
INGREDIENTS
- ossobuco
- canyella
- pebre negre
- prunes
- sèsam
- llorer
- comí
- safrà
- all
- sal i oli
PREPARACIÓ
Prepareu una mena de salsa per marinar la carn. Barregeu totes les espècies (excepte el sèsam) amb força oli d'oliva.
Unteu bé els talls de carn i deixeu-los marinar una bona estona.
Per coure aquest plat cal que disposeu d'un tagín (cassola de fang marroquina).
Col·loqueu els talls de carn dins el tagin i aboqueu-hi l'oli sobrer de la marinada barrejat amb un got d'aigua.
Tapeu el tagín i deixeu que cogui, preferiblement sobre un megmer (brases de carbó), durant unes 5 hores (aquest és un plat que necessita una cocció molt lenta).
Passat aquest temps, afegiu-hi unes quantes llavors de sèsam i les prunes.
Deixeu que cogui un parell d'hores més i ja tindreu el plat llest per servir.
Unteu bé els talls de carn i deixeu-los marinar una bona estona.
Per coure aquest plat cal que disposeu d'un tagín (cassola de fang marroquina).
Col·loqueu els talls de carn dins el tagin i aboqueu-hi l'oli sobrer de la marinada barrejat amb un got d'aigua.
Tapeu el tagín i deixeu que cogui, preferiblement sobre un megmer (brases de carbó), durant unes 5 hores (aquest és un plat que necessita una cocció molt lenta).
Passat aquest temps, afegiu-hi unes quantes llavors de sèsam i les prunes.
Deixeu que cogui un parell d'hores més i ja tindreu el plat llest per servir.