Tangia (Estofat àrab) - Marroc

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Moulay M'Hamed, Els Hostalets de Pierola

INGREDIENTS

  • ossobuco
  • canyella
  • pebre negre
  • prunes
  • sèsam
  • llorer
  • comí
  • safrà
  • all
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Prepareu una mena de salsa per marinar la carn. Barregeu totes les espècies (excepte el sèsam) amb força oli d'oliva.
Unteu bé els talls de carn i deixeu-los marinar una bona estona.
Per coure aquest plat cal que disposeu d'un tagín (cassola de fang marroquina).
Col·loqueu els talls de carn dins el tagin i aboqueu-hi l'oli sobrer de la marinada barrejat amb un got d'aigua.
Tapeu el tagín i deixeu que cogui, preferiblement sobre un megmer (brases de carbó), durant unes 5 hores (aquest és un plat que necessita una cocció molt lenta).
Passat aquest temps, afegiu-hi unes quantes llavors de sèsam i les prunes.
Deixeu que cogui un parell d'hores més i ja tindreu el plat llest per servir.