Tamales (Tamales) - Colòmbia

INGREDIENTS

  • 1 kg de farina de blat de moro
  • 0,5 l de brou de pollastre
  • 500 g de costella de porc
  • 500 g de pollastre
  • 200 g cansalada
  • hogao
  • 2 patates
  • 2 pastanagues
  • 1 pot d'olives farcides
  • 1 tassa grossa de cigrons
  • 6 cullerades de tàperes
  • fulles de plàtan i cordill

PREPARACIÓ

Poseu la farina i el brou de pollastre en un recipient i barregeu-ho amb el túrmix. Si veieu la pasta que resulta excessivament densa, afegiu-hi una mica més de brou.
Afegiu-hi unes quantes cullerades d'hogao, fet amb tomàquet, ceba i pebrot.
Peleu les patates i les pastanagues; talleu-les a daus petits i reserveu-les. Talleu la carn (pollastre, cansalada i costella de porc) a trossos no gaire grossos.
Prepareu les fulles de plàtan. Talleu-les d'una mida de dos pams per un i mig, aproximadament, i trossos de cordill de cuina d'un metre de llarg.
A sobre de cada tros de fulla, poseu-hi una porció generosa de la pasta de farina i brou i uns quants bocins de tall de les tres classes, unes quantes tàperes, cigrons, olives i uns quants daus de patata i pastanaga. Cobriu-ho tot amb més pasta. Emboliqueu-ho amb cura que no surti el farciment pels extrems i lligueu cada "paquet" amb el fil de cuina.
Poseu unes quantes fulles de plàtan al fons i a les vores d'una cassola alta o una olla; això farà que els tamales no s'hi enganxin. Aneu-hi col·locant els tamales a mesura que els aneu preparant. Tapeu la cassola i deixeu que es vagin coent al vapor, durant mitja hora aproximadament. Passat aquest temps, obriu-ne un per comprovar si són cuits.
Porteu els tamales a taula sobre les mateixes fulles en què els heu cuit.
Anar al contingut