Tallarines de sèpia a la carbonara amb pinyons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Álvarez
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Vallès, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 400 g de sèpia
  • 100 g de pinyons crus
  • 1 cullerada de mantega
  • 1 got de crema de llet
  • 100 g de pernil
  • 1 rovell d'ou
  • pebre
  • formatge ratllat

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu la sèpia i poseu el cos uns minuts al congelador.

Mentrestant, talleu el pernil ben petit, poseu-lo en una paella amb els pinyons i una mica de mantega i deixeu-ho coure uns segons. Seguidament, afegiu-hi la crema de llet i deixeu-ho reduir a la meitat.

A continuació, per fer les tallarines, amb un ganivet molt fi, talleu el cos de la sèpia en tires molt fines, imitant les tallarines. Després, poseu-les a la paella del pernil i els pinyons, rectifiqueu-ho de pebre i deixeu-ho coure durant 5 minuts fins a aconseguir que s'espesseixi. Finalment, retireu la paella del foc, afegiu-hi el rovell d'ou i remeneu-ho bé amb una cullera.

I ja per acabar, poseu les tallarines de sèpia a un plat fondo, escampeu-hi el formatge ratllat per sobre, gratineu-ho al forn i ja podeu servir-ho.
Anar al contingut