Tall d'avellanes amb gelat de mascarpone i xocolata

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Óscar Pérez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Torre d'alta mar, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a la galeta crocant d'avellanes:
  • 90 g de pa torrat i triturat
  • 90 g d'avellanes garapinyades
  • 45 g de sucre
  • 30 g de maizena
  • 1 ou
  • 45 g de mantega
  • gelat de mascarpone (comprat)
  • Per a la gelatina de Frangelico:
  • 100 ml de Frangelico
  • 1 full de gelatina
  • crema de cafè
  • xocolata negra

PREPARACIÓ

Per fer la galeta d'avellanes, poseu en un bol les avellanes garapinyades picades, el pa torrat i triturat, la maizena,
el sucre, la mantega i l'ou i remeneu-ho bé amb una forquilla fins que quedi una massa.

Seguidament, poseu la massa en una safata, aixafeu-la amb un corró i amb un motllo talleu-la fent galetes rodones. A continuació, poseu-les en una altra safata i deixeu-les coure al forn a 180 graus fins que estiguin ben daurades.

Per fer la gelatina de Frangelico, poseu el Frangelico en un cassó al foc. Quan s'hagi escalfat, afegiu-hi un full de gelatina, prèviament remullat, i remeneu-ho fins que es desfaci. Tot seguit, retireu-la del foc i deixeu-la refredar a la nevera.

I ja per acabar, feu una base de crema de cafè al centre del plat, poseu-hi una galeta a sobre, cobriu-la amb el gelat de mascarpone, tapeu-lo amb una altra galeta i guarniu el plat amb la gelatina de Frangelico tallada a trossets i la xocolata negra ratllada.