Tall d'avellanes amb gelat de mascarpone i xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Óscar Pérez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Torre d'alta mar, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la galeta crocant d'avellanes:
- 90 g de pa torrat i triturat
- 90 g d'avellanes garapinyades
- 45 g de sucre
- 30 g de maizena
- 1 ou
- 45 g de mantega
- gelat de mascarpone (comprat)
- Per a la gelatina de Frangelico:
- 100 ml de Frangelico
- 1 full de gelatina
- crema de cafè
- xocolata negra
PREPARACIÓ
Per fer la galeta d'avellanes, poseu en un bol les avellanes garapinyades picades, el pa torrat i triturat, la maizena,
el sucre, la mantega i l'ou i remeneu-ho bé amb una forquilla fins que quedi una massa.
Seguidament, poseu la massa en una safata, aixafeu-la amb un corró i amb un motllo talleu-la fent galetes rodones. A continuació, poseu-les en una altra safata i deixeu-les coure al forn a 180 graus fins que estiguin ben daurades.
Per fer la gelatina de Frangelico, poseu el Frangelico en un cassó al foc. Quan s'hagi escalfat, afegiu-hi un full de gelatina, prèviament remullat, i remeneu-ho fins que es desfaci. Tot seguit, retireu-la del foc i deixeu-la refredar a la nevera.
I ja per acabar, feu una base de crema de cafè al centre del plat, poseu-hi una galeta a sobre, cobriu-la amb el gelat de mascarpone, tapeu-lo amb una altra galeta i guarniu el plat amb la gelatina de Frangelico tallada a trossets i la xocolata negra ratllada.
el sucre, la mantega i l'ou i remeneu-ho bé amb una forquilla fins que quedi una massa.
Seguidament, poseu la massa en una safata, aixafeu-la amb un corró i amb un motllo talleu-la fent galetes rodones. A continuació, poseu-les en una altra safata i deixeu-les coure al forn a 180 graus fins que estiguin ben daurades.
Per fer la gelatina de Frangelico, poseu el Frangelico en un cassó al foc. Quan s'hagi escalfat, afegiu-hi un full de gelatina, prèviament remullat, i remeneu-ho fins que es desfaci. Tot seguit, retireu-la del foc i deixeu-la refredar a la nevera.
I ja per acabar, feu una base de crema de cafè al centre del plat, poseu-hi una galeta a sobre, cobriu-la amb el gelat de mascarpone, tapeu-lo amb una altra galeta i guarniu el plat amb la gelatina de Frangelico tallada a trossets i la xocolata negra ratllada.