Talkhnï súl (Sopa de xai amb pasta) - Mongòlia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Nyamaa Otgontsetseg "Ogui", Badalona

INGREDIENTS

  • un tros de carn de xai per fer brou
  • ceba
  • farina
  • aigua
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Talleu la carn a trossets petits. Si el tros de carn té os, retireu-ne el màxim de carn que us sigui possible, però no el llenceu.
Trinxeu una ceba i sofregiu-la una mica en una olla amb una mica d'oli; després, afegiu-hi els trossets de carn i l'os (si fos el cas). Saleu-ho al vostre gust i, quan la carn s'hagi enrossit, aboqueu a l'olla l'aigua que vulgueu per fer-ne un brou.
Prepareu la pasta barrejant unes quantes cullerades de farina, una mica de sal i un raig d'aigua. Amasseu-la fins que tingui una consistència compacta i deixeu-la reposar tapada durant uns 20 minuts. Després, escampeu una mica de farina damunt del marbre i estireu-la fins que sigui molt prima, d'uns 2-3 mm de gruix. Talleu-la en porcions d'un pam, més o menys (que us càpiguen dins una paella). Escalfeu lleugerament cada porció uns segons per cada costat a la paella, així no se us enganxaran en posar-les una sobre l'altra. Apileu-les totes i talleu-ne tires ben fines, com si fossin espaguetis.
Passada una bona estona, quan el brou ja estigui llest, feu coure en l'olla les tires de pasta que tingueu reservades. En pocs minuts ja tindreu la sopa a punt. Serviu-la ben calenta, posant a cada plat tires de pasta i bocins de carn.