Taco amb salsa al molcajete
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Bagur
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Oaxaca, Barcelona
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
La carn de vedella és molt rica en ferro i vitamines del grup B, com la B12, nutrients que ajuden a la formació i al manteniment dels glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- Per a la salsa
- 4 jitomates
- 4 tomàquets verds variats
- 2 alls
- 2 cebes tendres
- 1 chile serrano verd
- 1 chile serrano vermell
- 1 cullerada de coriandre
- Sal
- 1/4 got d'aigua
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 1 chile mora sec
- 1 chile chipotle sec
- 1 chile árbol sec
- 1 chile cascabel
- Per al taco
- 4 bistecs de vedella (600 g en total)
- Sal
- Oli d'oliva
- Altres
- 16 tortillas
- 1 llima
- 1 ceba
- coriandre
- 1 alvocat
PREPARACIÓ
Per a la salsa, tallem els xilis secs petits; el morat sec, el chipotle sec, l'árbol i l'asilla mije". Els torrem en una paella, en sec.
Posem els xilis secs al "molcajate". Els triturem bé. Hi afegim la sal. Tallem els ingredients frescos: els alls i els xilis frescos, el verd i el vermell. Ho passem tot per una altra paella, per torrar-ho una mica. Ho triturem amb el "molcajate".
Tallem les cebes tendres, les passem per la paella i les triturem. Hi afegim els tomàquets i jitomates. També els torrem. Ho triturem. Hi afegim la ceba i ho triturem.
Hi afegim el coriandre, l'aigua i l'oli i ho continuem triturant. Ho reservem.
Per fer les tortillas, les escalfem en una paella sense oli. Volta i volta. Les conservem en un cistell tancat, perquè es mantinguin calentes.
En una paella amb oli, saltem la carn. Hi posem sal i la traiem del foc. Tallem la carn a tires llargues i primes.
Finalment, preparem l'acompanyament: Piquem una ceba amb el ganivet. Piquem el coriandre. Tallem un alvocat a rodanxes. Tallem una llimona en dues parts.
Col·loquem cada cosa en un petit recipient.
Per emplatar muntem un dau: Posem la tortilla en un plat. La carn dins de la tortilla i la salsa en un mocajete petit. Al costat, hi posem els 4 recipients amb l'acompanyament que es posa al gust: la ceba, el coriandre, l'alvocat i la llimona.
Posem els xilis secs al "molcajate". Els triturem bé. Hi afegim la sal. Tallem els ingredients frescos: els alls i els xilis frescos, el verd i el vermell. Ho passem tot per una altra paella, per torrar-ho una mica. Ho triturem amb el "molcajate".
Tallem les cebes tendres, les passem per la paella i les triturem. Hi afegim els tomàquets i jitomates. També els torrem. Ho triturem. Hi afegim la ceba i ho triturem.
Hi afegim el coriandre, l'aigua i l'oli i ho continuem triturant. Ho reservem.
Per fer les tortillas, les escalfem en una paella sense oli. Volta i volta. Les conservem en un cistell tancat, perquè es mantinguin calentes.
En una paella amb oli, saltem la carn. Hi posem sal i la traiem del foc. Tallem la carn a tires llargues i primes.
Finalment, preparem l'acompanyament: Piquem una ceba amb el ganivet. Piquem el coriandre. Tallem un alvocat a rodanxes. Tallem una llimona en dues parts.
Col·loquem cada cosa en un petit recipient.
Per emplatar muntem un dau: Posem la tortilla en un plat. La carn dins de la tortilla i la salsa en un mocajete petit. Al costat, hi posem els 4 recipients amb l'acompanyament que es posa al gust: la ceba, el coriandre, l'alvocat i la llimona.