Taco amb salsa al molcajete

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Bagur
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Oaxaca, Barcelona
  • Dieta: Per a esportistes
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de vedella és molt rica en ferro i vitamines del grup B, com la B12, nutrients que ajuden a la formació i al manteniment dels glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • Per a la salsa
  • 4 jitomates
  • 4 tomàquets verds variats
  • 2 alls
  • 2 cebes tendres
  • 1 chile serrano verd
  • 1 chile serrano vermell
  • 1 cullerada de coriandre
  • Sal
  • 1/4 got d'aigua
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 chile mora sec
  • 1 chile chipotle sec
  • 1 chile árbol sec
  • 1 chile cascabel
  • Per al taco
  • 4 bistecs de vedella (600 g en total)
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Altres
  • 16 tortillas
  • 1 llima
  • 1 ceba
  • coriandre
  • 1 alvocat

PREPARACIÓ

Per a la salsa, tallem els xilis secs petits; el morat sec, el chipotle sec, l'árbol i l'asilla mije". Els torrem en una paella, en sec.

Posem els xilis secs al "molcajate". Els triturem bé. Hi afegim la sal. Tallem els ingredients frescos: els alls i els xilis frescos, el verd i el vermell. Ho passem tot per una altra paella, per torrar-ho una mica. Ho triturem amb el "molcajate".

Tallem les cebes tendres, les passem per la paella i les triturem. Hi afegim els tomàquets i jitomates. També els torrem. Ho triturem. Hi afegim la ceba i ho triturem.

Hi afegim el coriandre, l'aigua i l'oli i ho continuem triturant. Ho reservem.

Per fer les tortillas, les escalfem en una paella sense oli. Volta i volta. Les conservem en un cistell tancat, perquè es mantinguin calentes.

En una paella amb oli, saltem la carn. Hi posem sal i la traiem del foc. Tallem la carn a tires llargues i primes.

Finalment, preparem l'acompanyament: Piquem una ceba amb el ganivet. Piquem el coriandre. Tallem un alvocat a rodanxes. Tallem una llimona en dues parts.

Col·loquem cada cosa en un petit recipient.

Per emplatar muntem un dau: Posem la tortilla en un plat. La carn dins de la tortilla i la salsa en un mocajete petit. Al costat, hi posem els 4 recipients amb l'acompanyament que es posa al gust: la ceba, el coriandre, l'alvocat i la llimona.
Anar al contingut