Tacacho con cecina (Porc amb plàtan mascle) - Chanchamayo, Perú

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Johnny Ríos, Calella

INGREDIENTS

  • 8 talls de cuixa de porc
  • 4 plàtans mascle
  • 200 g de cansalada
  • oli de gira-sol
  • llard de porc

PREPARACIÓ

Poseu els talls de carn damunt les graelles de la barbacoa. No els deixeu coure gaire, gairebé només s'han de fumar. Reserveu-los.
Peleu els plàtans mascle i talleu-los per la meitat al llarg. Reserveu-los.
En una paella, poseu-hi força oli de gira-sol i fregiu-hi els talls de plàtan mascle. Han de quedar lleugerament daurats de tots dos costats. Deixeu-los sobre un paper absorbent perquè deixin anar l'oli sobrer.
Talleu la cansalada a daus petits i enrossiu-la en una paella amb tres o quatre cullerades de llard desfet.
Poseu els talls de plàtan mascle fregit dins una cassola de terra i matxuqueu-los amb la mà de morter. Aneu-hi afegint algunes cullerades del greix de fregir la cansalada. Matxuqueu-ho fins que ja siguin una pasta i llavors aneu-hi afegint cullerades de cansalada. Seguiu aixafant-ho fins que us quedi tot ben pastós.
Agafeu-ne porcions amb les mans i feu-ne boles, com si féssiu mandonguilles grosses. Això són els tacachos.
Amb la mà de morter aixafeu els talls de carn que teniu reservats i fregiu-los en la mateixa paella on heu enrossit la cansalada.
Serviu els talls de carn acompanyats d'un o dos tacachos.