Sweet potatoes with marshmallows (Pastís de moniatos i núvols dolços) - Estats Units

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Greta Paa-Kerner, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 kg de moniatos
  • 125 g de mantega
  • 1/2 - 1 tassa de llet, nata o llet evaporada
  • 1/2 - 1 tassa de suc de taronja
  • 125-150 g de sucre morè o xarop de sucre d'auró
  • 20-30 núvols de sucre (llaminadures)
  • canyella mòlta
  • nou moscada
  • clau mòlt
  • gingebre mòlt
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Poseu una olla al foc amb força aigua. Mentre s'escalfa, peleu i talleu els moniatos a trossos. Quan l'aigua arrenqui el bull, aboqueu-hi els moniatos.
Passats uns 20 minuts, quan els moniatos ja siguin cuits, escorreu-los i torneu-los a posar dins l'olla. Afegiu-hi la mantega i la llet i aixafeu-ho fins que tot plegat tingui la consistència d'un puré. Després, condimenteu-ho amb les espècies, segons el vostre gust, i afegiu-hi el suc de taronja. Remeneu-ho perquè tots els ingredients quedin ben barrejats. Si convé, afegiu-hi una mica més de llet o de suc de taronja, al vostre gust; aquest puré no ha de quedar sec.
Unteu amb una mica de mantega una safata per anar al forn. Aboqueu-hi el puré de moniatos i claveu-hi els núvols de sucre per sobre.
Reserveu-ho i, just abans de servir, enforneu-ho (convé tenir el forn preescalfat a uns 160º) perquè els nuvolets es desfacin i quedin lleugerament torrats.
Serviu-lo calent.