Sviecková omácká (Crema de pastanaga) - Eslovàquia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Rastislav Vitálos "Rasto", Girona

INGREDIENTS

  • 1,2 kg de bistecs de vedella
  • 1 ceba
  • 4 pastanagues grosses
  • 1 tall de seleni (arrel d'api)
  • 2 fulles de llorer
  • 1 cullerada de farina
  • 1/2 cullerada de crema de llet
  • 3 cullerades de mostassa
  • 3-4 grans de pebre negre
  • vinagre blanc
  • oli de gira-sol
  • sal

PREPARACIÓ

Demaneu a la carnisseria que us tallin els bistecs com més prims, millor.
Peleu i ratlleu la ceba, les pastanagues i el seleni. Sofregiu-ho tot plegat en una cassola amb un raig d'oli, la mostassa, el vinagre i un pessic de sal. Tapeu-ho i deixeu que se sofregeixi durant uns 10 minuts, remenant-ho de tant en tant. Després afegiu-hi els bistecs, remeneu-ho i aboqueu-hi aigua fins que quedin coberts. Condimenteu-ho amb el llorer i el pebre negre en gra i deixeu que faci xup-xup fins que la carn sigui ben tova (uns 40 minuts aproximadament).
Barregeu la farina i la crema de llet fins que no hi quedin grumolls i, uns 15 minuts abans d'acabar la cocció, afegiu-ho a la cassola.
Un cop cuits, retireu els bistecs i les fulles de llorer de la cassola i tritureu el que hi hagi amb el túrmix, fins que us quedi una crema ben fina. Si veieu que és massa líquida, hi podeu afegir una mica més de farina desfeta en crema de llet i fer que cogui uns minuts més.
A l'hora de servir la crema, si us hi agrada, hi podeu afegir una mica més de vinagre.
Aquest plat se sol servir acompanyat de knedla (vegeu recepta a part).

Anar al contingut