Sushi

INGREDIENTS

  • arròs japònica
  • aigua
  • 140 g de sucre en pols
  • sal (4 cullerades)
  • alga kombu sense remullar
  • vinagre d'arròs (1/4l)

PREPARACIÓ

Rentem l'arròs per treure l'excés de midó, fins que l'aigua ens surti transparent. El deixem reposar 30 minuts amb l'aigua. Posem l'arròs a dins de la cassola, l'estenem i el cobrim amb aigua freda. Llavors el posem a bullir però només 1 minut. Un cop passat aquest temps, el deixem a foc baix. I a continuació el posem en un bol de fusta i el tapem amb un drap humit.

Mentrestant, en una altra cassola a foc baix, hi posem vinagre balsàmic i li posem sucre en pols. Hem de vigilar que no bulli. Desfem el sucre amb el vinagre. Hi posem un tros d'alga perquè infusioni. Deixem que infusioni fora del foc.

Posem la barreja de vinagre a sobre l'arròs i anem remenant. Ara ja el podem treballar i fer sushi.

Ens mullem les mans, agafem una mica d'arròs i l'estenem al damunt de l'alga, fent una alçada de dos o tres granets. Hi posem al damunt uns trossets de carbassó i d'espàrrecs verds i, al mig, hi posem un tros de ventresca de tonyina.

Ho enrotllem amb l'ajut de l'alfombreta. Un cop tenim el rotllo ben compactat, ja el podem tallar a rodanxes.