Sushi

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Tetsuya Tenekado
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ruccula, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per fer l'arròs japonès:
  • 360 g d'arròs
  • 460 d'aigua
  • 7 g de mirim
  • 2 g de sucre
  • 50 g de vinagre Per marinar el verat:
  • 50 g de sal gruixuda
  • 1 dl de vinagre
  • 2 g de sal
  • 4 dc d'aigua
  • fulles d'alga nori
  • una cullerada de wasabi
  • 40 g de gingebre confitat
  • 200 g de nap japonès (daikon)
  • 1/2 manat de porradell
  • 75 g de tonyina
  • 3 cues de llagostí
  • 80 g de verat
  • 80 g de salmó fresc
  • 2 culleradetes de salsa de soja

PREPARACIÓ

Comenceu aquest plat preparant l'arròs japonès. Primer netegeu-lo bé i després poseu-lo dins de l'aigua freda.
Coeu-ho a foc fort, a continuació 10 minuts al forn i després deixeu-lo 10 minuts més tapat. Fet això, i quan encara estigui tebi, barregeu-lo amb una mescla feta amb 25 g de sucre, 75 g de mirim (licor d'arròs) i 50 g de vinagre. A continuació passeu a fer els sushi de bonítol, salmó i verat. Podeu fer-los tots 3 de la mateixa manera: poseu una mica d'arròs i de bonítol cru tallat a tires (o de salmó o verat) al damunt d'una fulla d'alga nori. Enrotlleu-la i talleu-la a trossos. Pel que fa al verat, heu de tenir en compte que abans l'heu de marinar 4 hores cobert amb sal. Després netegeu-lo, eixugueu-lo i marineu-lo amb una part de vinagre, una altra de sucre i 3 parts d'aigua. Serviu els sushi amb el nap japonès ratllat, porradell picat, gingebre confitat i amb una mica de wasabi (mostassa japonesa picant). Acompanyeu el plat amb salsa de soja.