Sushi (Sushi) - Japó

INGREDIENTS

  • arròs per a sushi
  • vinagre
  • sucre
  • wasabi (pasta de rave picant japonès)
  • shooyu (salsa de soja)
  • nap confitat amb vinagre
  • 200 g de llenguado
  • 200 g de salmó
  • 200 g de tonyina
  • 8 llagostins

PREPARACIÓ

Bulliu l'arròs amb una mica de sucre i una mica de vinagre (ha de quedar més aviat pastós).
Talleu el llenguado a làmines molt fines (1 ml aproximadament) i el salmó i la tonyina, una mica més gruixudes (3 ml).
Peleu els llagostins.
Amb les mans humides agafeu una mica d'arròs i formeu una bola compacta (us anirà més bé si l'arròs és calent, però no us cremeu!). Poseu-hi una quantitat petita de wasabi (de la mida d'una llentia) i cobriu la bola d'arròs amb una làmina de peix o un llagostí. No cal dir que el peix ha de ser fresquíssim, ja que es menja cru. Comprimiu bé la bola perquè el peix s'enganxi a l'arròs i no es desmunti.
Quan ja tingueu totes les boles fetes, en un platet amb un raget de shooyu, desfeu-hi una mica de wasabi. Ja teniu el vostre àpat llest: suqueu lleugerament una punta del sushi a la salsa i ja us ho podeu menjar!