Sushi (Sushi) - Japó
- Programa: Karakia
- Cuina: .
INGREDIENTS
- arròs per a sushi
- vinagre
- sucre
- wasabi (pasta de rave picant japonès)
- shooyu (salsa de soja)
- nap confitat amb vinagre
- 200 g de llenguado
- 200 g de salmó
- 200 g de tonyina
- 8 llagostins
PREPARACIÓ
Bulliu l'arròs amb una mica de sucre i una mica de vinagre (ha de quedar més aviat pastós).
Talleu el llenguado a làmines molt fines (1 ml aproximadament) i el salmó i la tonyina, una mica més gruixudes (3 ml).
Peleu els llagostins.
Amb les mans humides agafeu una mica d'arròs i formeu una bola compacta (us anirà més bé si l'arròs és calent, però no us cremeu!). Poseu-hi una quantitat petita de wasabi (de la mida d'una llentia) i cobriu la bola d'arròs amb una làmina de peix o un llagostí. No cal dir que el peix ha de ser fresquíssim, ja que es menja cru. Comprimiu bé la bola perquè el peix s'enganxi a l'arròs i no es desmunti.
Quan ja tingueu totes les boles fetes, en un platet amb un raget de shooyu, desfeu-hi una mica de wasabi. Ja teniu el vostre àpat llest: suqueu lleugerament una punta del sushi a la salsa i ja us ho podeu menjar!
Talleu el llenguado a làmines molt fines (1 ml aproximadament) i el salmó i la tonyina, una mica més gruixudes (3 ml).
Peleu els llagostins.
Amb les mans humides agafeu una mica d'arròs i formeu una bola compacta (us anirà més bé si l'arròs és calent, però no us cremeu!). Poseu-hi una quantitat petita de wasabi (de la mida d'una llentia) i cobriu la bola d'arròs amb una làmina de peix o un llagostí. No cal dir que el peix ha de ser fresquíssim, ja que es menja cru. Comprimiu bé la bola perquè el peix s'enganxi a l'arròs i no es desmunti.
Quan ja tingueu totes les boles fetes, en un platet amb un raget de shooyu, desfeu-hi una mica de wasabi. Ja teniu el vostre àpat llest: suqueu lleugerament una punta del sushi a la salsa i ja us ho podeu menjar!