Suquet de rap, calamars i gambes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Llopart
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Fonda Neus, Sant Sadurní d'Anoia
- Informació nutricional -Obre
D'aquesta preparació destaca l'elevada presencia de potassi i fòsfor, minerals imprescindibles per al sistema nerviós i l'activitat muscular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 400 g de rap (net)
- 4 calamars
- 8 gambes
- 1/2 l de vi blanc
- 1 l de fumet
- alls
- 2 cebes
- 2 tomàquets
- 2 patates
- oli d'oliva
- sal
- Per al romesco:
- pa
- grapat d'ametlles
- grapat d'avellanes
- julivert
- 4 tomàquets
- 2 alls
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per fer el romesco, en una paella amb una mica d'oli fregiu els tomàquets tallat a quarts.
Quan estiguin daurats, poseu-los en un bol juntament amb les ametlles, les avellanes, el julivert, els alls i el pa i tritureu-ho bé amb el túrmix.
A continuació, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu l'all picat. Quan estigui dauradet, afegiu-hi la ceba picada. Quan la ceba també estigui rossa, poseu-hi el tomàquet picat, una mica d'oli i el vi blanc i deixeu-ho reduir una estona. Tot seguit, afegiu-hi les patates, pelades i escapçades, i el fumet, i deixeu-ho coure a foc suau durant 15 minuts.
Després, poseu-hi el rap tallat a daus, els calamars tallats a tires, les gambes pelades, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.
Finalment, afegiu-hi el romesco, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc. I ja per acabar, emplateu el suquet de rap, calamars i gambes.
Quan estiguin daurats, poseu-los en un bol juntament amb les ametlles, les avellanes, el julivert, els alls i el pa i tritureu-ho bé amb el túrmix.
A continuació, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu l'all picat. Quan estigui dauradet, afegiu-hi la ceba picada. Quan la ceba també estigui rossa, poseu-hi el tomàquet picat, una mica d'oli i el vi blanc i deixeu-ho reduir una estona. Tot seguit, afegiu-hi les patates, pelades i escapçades, i el fumet, i deixeu-ho coure a foc suau durant 15 minuts.
Després, poseu-hi el rap tallat a daus, els calamars tallats a tires, les gambes pelades, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.
Finalment, afegiu-hi el romesco, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc. I ja per acabar, emplateu el suquet de rap, calamars i gambes.