Suquet de rap, calamars i gambes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Llopart
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Fonda Neus, Sant Sadurní d'Anoia
  • Informació nutricional
    -Obre

    D'aquesta preparació destaca l'elevada presencia de potassi i fòsfor, minerals imprescindibles per al sistema nerviós i l'activitat muscular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g de rap (net)
  • 4 calamars
  • 8 gambes
  • 1/2 l de vi blanc
  • 1 l de fumet
  • alls
  • 2 cebes
  • 2 tomàquets
  • 2 patates
  • oli d'oliva
  • sal
  • Per al romesco:
  • pa
  • grapat d'ametlles
  • grapat d'avellanes
  • julivert
  • 4 tomàquets
  • 2 alls
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per fer el romesco, en una paella amb una mica d'oli fregiu els tomàquets tallat a quarts.

Quan estiguin daurats, poseu-los en un bol juntament amb les ametlles, les avellanes, el julivert, els alls i el pa i tritureu-ho bé amb el túrmix.

A continuació, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu l'all picat. Quan estigui dauradet, afegiu-hi la ceba picada. Quan la ceba també estigui rossa, poseu-hi el tomàquet picat, una mica d'oli i el vi blanc i deixeu-ho reduir una estona. Tot seguit, afegiu-hi les patates, pelades i escapçades, i el fumet, i deixeu-ho coure a foc suau durant 15 minuts.

Després, poseu-hi el rap tallat a daus, els calamars tallats a tires, les gambes pelades, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.

Finalment, afegiu-hi el romesco, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc. I ja per acabar, emplateu el suquet de rap, calamars i gambes.
Anar al contingut