Suquet de rajada amb llenties pardines
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Margaret Nofre
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Sant Carles, Tortosa
INGREDIENTS
- 2 aletes de rajada (4 si són petites)
- 300 g de llenties cuites
- 1 ceba
- 4 alls
- 1 tomàquet madur
- 1 copa de vi blanc sec
- 1 fulla de llorer
- pebre roig picant
- 1 cullerada de farina de blat de moro
- sal
- oli
- aigua
PREPARACIÓ
Per començar, poseu la ceba, el tomàquet sense pell ni llavors i els alls amb pell en una paella amb l'oli ben calent. Remeneu-ho i afegiu-hi el llorer.
Després, incorporeu-hi una mica de farina, pebre roig picant i vi, i deixeu-ho reduir. Quan hagi reduït, incorporeu-hi la rajada sense pell i saleu-la una mica. Tot seguit, afegiu-hi l'aigua, tapeu-ho i deixeu-ho coure uns 7 o 8 minuts a foc lent. A continuació, afegiu-hi les llenties cuites i deixeu-ho coure tapat durant 3 minuts. I ja per acabar, apagueu el foc i deixeu-ho reposar 3 minuts més.
Després, incorporeu-hi una mica de farina, pebre roig picant i vi, i deixeu-ho reduir. Quan hagi reduït, incorporeu-hi la rajada sense pell i saleu-la una mica. Tot seguit, afegiu-hi l'aigua, tapeu-ho i deixeu-ho coure uns 7 o 8 minuts a foc lent. A continuació, afegiu-hi les llenties cuites i deixeu-ho coure tapat durant 3 minuts. I ja per acabar, apagueu el foc i deixeu-ho reposar 3 minuts més.