Suquet de peix

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Raimon Braun
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hispània, Arenys de Mar-Caldetes
  • Informació nutricional
    +Obre

    Al igual que el peix, el marisc aporta una bona quantitat de proteïnes, minerals dels que podem destacat el calci, el magnesi, el fòsfor o el ferro, i vitamines del grup B.

INGREDIENTS

  • 100 g de sèpia
  • 4 escamarlans
  • 4 talls d'escórpora
  • bitxo
  • 4 cullerades de tomàquet ratllat
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • 1 gotet de vi blanc
  • sal
  • polsim de nou moscada
  • 4 ametlles per a la picada

PREPARACIÓ

Per començar, poseu un bon raig d'oli a la cassola i afegiu-hi una mica de bitxo.
Quan l'oli estigui ben calent, abaixeu el foc i daureu-hi la sípia que haureu tallat en daus grossos i haureu salpebrat.Mentrestant, poseu el vi blanc en un cassó i deixeu que arrenqui el bull.Tot seguit, salpebreu els escamarlans, afegiu-los a la cassola i quan hagin agafat una mica de color, retireu-los i reserveu-los. A continuació, salpebreu els talls d'escórpora i incorporeu-los a la cassola, juntament amb el tomàquet ratllat, el polsim de nou moscada i el vi. Remeneu-ho tot bé i deixeu que cogui uns minuts, després, torneu a posar-hi els escamarlans i les ametlles picades. Torneu-ho a remenar, deixeu-ho reposar una mica i ja podreu emplatar-ho.