Suquet de peix de roca amb patates i pèsols

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Yébenes
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pòsit

INGREDIENTS

  • 3 kg de peix de roca (lluerna o escórpora)
  • 2 cebes de Figueres grosses
  • 4 tomàquets
  • 1 got de vi blanc sec
  • la polpa de 3 nyores
  • 2,5 kg de patates del bufet
  • 300 g de pèsols de Llavaneres
  • brou fet amb les espines del peix
  • sal
  • Per a la picada d'all i julivert
  • 4 grans d'all
  • 50 g d'ametlla torrada
  • uns quants brins de safrà
  • julivert

PREPARACIÓ

Per començar, sofregiu la ceba picada en una cassola amb oli.
Seguidament, afegiu-hi la polpa de nyora i el tomàquet triturat. Quan estigui ben daurat, poseu-hi les patates tallades a trossos, el vi blanc i deixeu-ho reduir.

Per fer la picada, poseu en el morter la sal, els alls, el safrà i el julivert i tritureu-ho tot.

Tot seguit, a la cassola, afegiu-hi el brou i la picada i coueu-ho uns 5 minuts. Finalment, afegiu-hi el peix i els pèsols i rectifiqueu de sal.

I ja per acabar, emplateu les patates i els pèsols al fons del plat i poseu-hi el peix a sobre.