Suquet de palangre

INGREDIENTS

  • 4 talls de lluç
  • 4 talls de rap
  • 4 talls de lluerna
  • 8 patates kennebec trencades (no tallades)
  • 2 llesques de pa de pagès sec.
  • 2 dents d'all
  • Julivert
  • 2l de fumet blanc (elaborat amb les espines dels peixos)
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Un got de vi blanc

PREPARACIÓ

1. En primer lloc feu un fumet blanc amb les espines dels peixos, la ceba, el porro i la pastanaga amb abundant aigua. Deixeu-ho coure a foc viu uns 20 minuts.

2. En una cassola amb un xic d'oli salteu les patates lleugerament.

3. Un cop saltades, cobriu-les de fumet i deixeu-les coure a foc ben suau.

4. Passats cinc minuts, saleu lleugerament els peixos i incorporeu-los a la cassola i augmenteu lleugerament la potència del foc per deixar-ho coure uns cinc minuts més.

5. Mentrestant, en un morter prepareu una picada amb els alls, el pa, el julivert picat i el got de vi blanc, i afegiu-ho al suquet. Deixeu que cogui, ara sí, a foc ben viu un parell de minuts més.

6. Quan la patata sigui ben cuita (punxeu-les per mirar-ho), rectifiqueu de sal abans de servir-ho.