Suquet de palangre
- Programa: Tàpias variades
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 4 talls de lluç
- 4 talls de rap
- 4 talls de lluerna
- 8 patates kennebec trencades (no tallades)
- 2 llesques de pa de pagès sec.
- 2 dents d'all
- Julivert
- 2l de fumet blanc (elaborat amb les espines dels peixos)
- 1 porro
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- Oli d'oliva
- Sal
- Un got de vi blanc
PREPARACIÓ
1. En primer lloc feu un fumet blanc amb les espines dels peixos, la ceba, el porro i la pastanaga amb abundant aigua. Deixeu-ho coure a foc viu uns 20 minuts.
2. En una cassola amb un xic d'oli salteu les patates lleugerament.
3. Un cop saltades, cobriu-les de fumet i deixeu-les coure a foc ben suau.
4. Passats cinc minuts, saleu lleugerament els peixos i incorporeu-los a la cassola i augmenteu lleugerament la potència del foc per deixar-ho coure uns cinc minuts més.
5. Mentrestant, en un morter prepareu una picada amb els alls, el pa, el julivert picat i el got de vi blanc, i afegiu-ho al suquet. Deixeu que cogui, ara sí, a foc ben viu un parell de minuts més.
6. Quan la patata sigui ben cuita (punxeu-les per mirar-ho), rectifiqueu de sal abans de servir-ho.
2. En una cassola amb un xic d'oli salteu les patates lleugerament.
3. Un cop saltades, cobriu-les de fumet i deixeu-les coure a foc ben suau.
4. Passats cinc minuts, saleu lleugerament els peixos i incorporeu-los a la cassola i augmenteu lleugerament la potència del foc per deixar-ho coure uns cinc minuts més.
5. Mentrestant, en un morter prepareu una picada amb els alls, el pa, el julivert picat i el got de vi blanc, i afegiu-ho al suquet. Deixeu que cogui, ara sí, a foc ben viu un parell de minuts més.
6. Quan la patata sigui ben cuita (punxeu-les per mirar-ho), rectifiqueu de sal abans de servir-ho.