Suquet de musclos amb allioli

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marga Muñoz
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Florentina, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 1/2 kg de musclos de roca
  • 2 cebes
  • 3 gots de tomàquet triturat
  • 2 cullerades de brandi
  • 2 culleradetes de sucre
  • oli d'oliva verge
  • sal
  • Per a l'allioli:
  • 2 grans d'all
  • 1 ou
  • 1 gotet d'oli d'oliva verge
  • sal

PREPARACIÓ

Feu un sofregit amb la ceba i el tomàquet tallats ben petits en una paella amb oli. Poseu-hi una mica de sal i sucre.
Mentrestant, prepareu l'allioli en un morter i feu coure els musclos en una cassola amb aigua ben tapada, fins que els musclos s'hagin obert.

Quan tingueu els musclos cuits, poseu-los a la paella amb el sofregit. Afegiu-hi l'allioli i una mica de brandi i remeneu-ho.

Quan el brandi s'hagi evaporat, ja podreu emplatar-ho.