Suquet de gambes de Palamós

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Nandu Jubany
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Jubany, Calldetenes (Osona)
  • Informació nutricional
    -Obre

    El tomàquet conté licopè, aquest és un pigment natural que li aporta color vermell i que té funció antioxidant; i que quan es cuina se'n potencia l'efecte.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • 16 gambes mitjanes de Palamós fresques
  • 4 patates mitjanes
  • 1 c/s de sofregit de ceba i tomàquet
  • 150 ml de fumet
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre
  • Per a l'oli de la picada:
  • oli d'oliva
  • pa de pagès fregit
  • julivert
  • 1 all
  • polpa de nyora
  • 1 g safrà

PREPARACIÓ

Pelem les patates. Amb l'ajuda d'un buidador fem boles d'una mida mitjana. Que hi hagi unes 8-10 boles de patata per persona.

En una paella amb abundant oli d'oliva verge, les fregim fins que quedin rosses. Les retirem.

En una paella antiadherent, hi posem les patates amb un rajolí d'oli i les fregim una mica més. Hi afegim una cullerada d'oli de picada i una cullerada de sofregit. Ho sofregim tot durant 2 minuts.

Fem l'oli de la picada: Posem oli en una paella i quan estigui calent hi afegim el pa tallat a llesquetes. En un got per triturar, posem l'all, el julivert, el safrà, el pa fregit i la polpa de nyora. Ho escaldem amb una mica de l'oli calent de fregir el pa. Ho triturem amb el túrmix.

Escalfem el fumet. Hi afegim el fumet, més o menys fins a la meitat de les patates. El deixem reduir fins a la meitat 10 minuts. Pelem la cua de la gamba, sense treure'n la primera anella. Així se'ns aguantarà el cap amb la cua.

Les salpebrem i les afegim dins la cassola de les patates, durant 2 minuts. Ho rectifiquem de sal.

Ho emplatem i hi posem una mica de julivert picat pel damunt.
Anar al contingut