Suquet de gambes amb arròs blanc

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Andrés Herreros
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Cucanya, Vilanova i la Geltrú

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 24 gambes de Vilanova
  • 400 grams de patates
  • 2 cebes mitjanes
  • 2 tomàquets grans madurs
  • 2 nyores
  • 1 copa de conyac del Penedès
  • cibulet
  • oli, sal i pebre
  • 2 litres de brou de crustacis
  • Per a l'arròs:
  • 200 g d'arròs blanc bomba
  • sal negra i vermella

PREPARACIÓ

Per començar, en un perol de ferro amb oli d'oliva, fregiu lleugerament les gambes, flamegeu-les amb conyac, retireu-les del foc i reserveu-les.

A continuació, en el mateix oli, sofregiu la ceba ratllada.

Mentrestant, poseu la nyora en remull en un bol.

Tot seguit, poseu l'arròs bomba a bullir, en un cassó amb aigua i sal, durant 18 minuts.

Quan la ceba agafi una mica de color, afegiu-hi el tomàquet pelat i ratllat, deixeu-ho sofregir 3 minuts, poseu-hi la polpa de la nyora, deixeu-ho sofregir uns minuts més, incorporeu-hi les patates, prèviament pelades i tallades a trossos, cobriu-ho tot amb el brou calent i deixeu-ho coure durant 15 minuts. Finalment, poseu les gambes al perol, deixeu-les coure un parell de minuts, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi una mica de cibulet picat i retireu-ho del foc.

I ja per acabar, emplateu el suquet i serviu-lo acompanyat de l'arròs blanc amanit amb una mica de sal negra i sal vermella.