Suquet de gall de Sant Pere

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: David Mejías
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cap sa sal, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 gall de Sant Pere de 2 kg
  • 4 escamarlans
  • 12 cloïsses
  • 1/2 kg de patates
  • 2 l de fumet vermell
  • 1 ceba de Figueres
  • 2 grans d'all
  • 100 g d'ametlles i avellanes
  • 1 llesca de pa fregit
  • oli d'oliva
  • sal

PREPARACIÓ

Poseu la ceba picada, l'all picat i una picada que haureu preparat amb pa fregit, ametlles i avellanes en una cassola. Afegiu-hi l'oli i deixeu que s'enrosseixi.
Mentrestant, talleu el gall de Sant Pere a tires llargues i gruixudes, i afegiu-les a la cassola. Quan el gall estigui ros, retireu-lo de la cassola i reserveu-lo.

Fiqueu les patates pelades i tallades en rodanxes a la cassola i cobriu les patates amb el fumet calent. Quan les patates estiguin gairebé cuites, afegiu-hi els escamarlans i les cloïsses. Un cop les cloïsses s'hagin obert, torneu-hi a posar el gall de Sant Pere i deixeu-ho coure un parell de minuts més. Finalment, rectifiqueu el plat de sal i emplateu-lo.