Suquet de bacallà

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: David Solé
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Barquet, Tarragona

INGREDIENTS

  • 8 talls de llom de bacallà dessalat
  • brou de crustacis
  • 1 ceba
  • 4 grans d'all
  • 1 llesca de pa fregida
  • 1 cullerada de tomàquet triturat
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • 1 grapadet d'avellanes
  • 4 carxofes
  • 2 grapats de fesols cuits
  • sal
  • oli

PREPARACIÓ

Per començar, feu un sofregit en un cassó amb ceba, alls i tomàquet.
A continuació, poseu en un bol la llesca de pa fregida, el pebre vermell dolç, les avellanes pelades i el sofregit, i tritureu-ho tot amb un túrmix. Tot seguit, salteu en una paella les carxofes tallades a quarts. Després, afegiu-hi una mica de brou de crustacis i la picada. Remeneu-ho bé i rectifiqueu-ho de sal. Quan el brou comenci a bullir, incorporeu-hi els trossos de bacallà i els fesols cuits. Deixeu-ho coure tapat durant 3 o 4 minuts. I ja, per acabar, emplateu-ho tot i salsegeu-ho amb el suquet.