Suquet d'anguiles amb mongetes seques

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Andreu Martínez
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de can Serra, Empuriabrava (Alt Empordà)

INGREDIENTS

  • 1 kg d'anguiles
  • 6 grans d'all
  • 20 ametlles
  • 1 culleradeta de safrà
  • 1 cullerada de pebre vermell
  • 2 fulles de llorer
  • 1/2 l d'aigua
  • 2 tomàquets
  • 1/2 kg de mongetes seques cuites
  • oli i sal

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb una mica d'oli, poseu-hi els alls laminats, el pebre vermell i el tomàquet, i sofregiu-ho durant un parell de minuts.
A continuació, afegiu-hi les anguiles tallades a trossos, la sal, el pebre, el vi blanc i el llorer, i deixeu-ho coure uns 5 minuts.

Per fer la picada, poseu en un morter les ametlles, dos alls i el safrà, i tritureu-ho tot.

Tot seguit, afegiu a la cassola la picada i l'aigua, i deixeu-ho bullir durant 5 minuts. Finalment, poseu-hi les mongetes, deixeu-ho coure 5 minuts més i ja podeu emplatar-ho.
Anar al contingut