Suprema de salmó fresc amb pomes

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 1 suprema de salmó d'uns 200 g
  • 1 poma golden
  • 50 cc de crema d'ametlles o si no de lecitina de soja
  • ALTRES INGREDIENTS
  • 50 g de mantega
  • 1 copa de vi ranci
  • sal, pebre

PREPARACIÓ

1. Talleu la poma en discos d'un cm d'ample, sense pelar-la. Netegeu els discos de llavors.
2. Marqueu-los a la planxa amb una mica de mantega. Reserveu-los.
3. Marqueu el salmó a la mateixa paella, amb una mica de mantega. Reserveu-lo.
4. Mulleu aquesta paella amb la copa de vi ranci i deixeu que redueixi fins que no faci olor d'alcohol, recuperant el sabor que ha deixat tot el d'abans.
5. Lligueu aquesta reducció amb una cullerada de crema d'ametlles i poseu-la al punt de sal. Passeu la salsa pel colador.
6. Escalfeu el salmó i les pomes al forn, i emplateu les pomes; al damunt poseu-hi el salmó, i salseu-ho tot.