Supa (Pa amb vi i sucre) - Ístria, Croàcia
- Programa: Karakia
- Cuina: Marko Brajović, Barcelona
INGREDIENTS
- pa de motlle
- vi negre
- sucre
- oli d'oliva
- pebre negre
PREPARACIÓ
Ompliu fins a la meitat una gerra que pugueu posar al forn i escalfeu-hi el vi negre. Un cop el vi sigui calent, traieu la gerra del forn i afegiu-hi un rajolí d'oli d'oliva i condimenteu-lo amb una mica de pebre negre acabat de moldre i un pessic de sal. Remeneu-ho i afegiu-hi un parell de cullerades de sucre (la mida de sucre dependrà del vostre paladar i de la fortor del vi).
Torneu a posar al forn la gerra de vi uns 5 minuts més i després deixeu-la refredar a temperatura ambient.
Mentrestant, torreu unes quantes llesques de pa de motlle tallat en triangles; us han de quedar molt torrades, gairebé cremades. Després, xopeu-les dins la gerra de vi. Traieu les llesques de la gerra, poseu-les en un plat i ensucreu-les al vostre gust.
Aboqueu un rajolí més de vi per sobre de cada llesca i ja ho podeu servir.
Torneu a posar al forn la gerra de vi uns 5 minuts més i després deixeu-la refredar a temperatura ambient.
Mentrestant, torreu unes quantes llesques de pa de motlle tallat en triangles; us han de quedar molt torrades, gairebé cremades. Després, xopeu-les dins la gerra de vi. Traieu les llesques de la gerra, poseu-les en un plat i ensucreu-les al vostre gust.
Aboqueu un rajolí més de vi per sobre de cada llesca i ja ho podeu servir.