Sunomono blanc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Albert Raurich
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Dos Palillos, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la base del sunomono:
- 600 g d'aigua
- 20 g de dashi en pols
- 250 g de vinagre d'arròs
- 150 g de sucre
- 5 g de sal
- Per a les verdures:
- 100 g de coliflor
- 100 g de pastanaga
- 180 g de cogombre
- 200 g de nap daikon
- 14 g de sal
- Per als filets de sardina:
- 8 unitats de sardina fresca
- 30 g de sal
- germinat de shiso
PREPARACIÓ
Per fer el sunomono, poseu en un cassó l'aigua i el dashi en pols, remeneu-ho bé amb un batedor i escalfeu-ho a foc suau.
Quan ja estigui calent, poseu-ho en un bol juntament amb el sucre, el vinagre d'arròs i la sal, remeneu-ho bé amb el batedor i deixeu-ho refredar.
Mentrestant, netegeu les sardines, talleu-les a filets, poseu-les en un plat amb una mica de sal per sobre i les hi deixeu durant 10 minuts.
Seguidament, esbandiu-les amb aigua, poseu-les en un altre bol amb una mica de sunomono i deixeu-les macerar durant uns 15-20 minuts.
A continuació, talleu la pastanaga, el nap, la coliflor i el cogombre a làmines molt fines, poseu-les en un bol amb una mica de sal i les hi deixeu durant 10 minuts. Després, escorreu-les bé, poseu-les en un altre bol amb una mica de sonomono i deixeu-les macerar també 15-20 minuts.
I ja per acabar, emplateu les verdures, poseu-hi les sardines a sobre, amaniu-ho tot amb una mica més de sunomono i guarniu el plat amb el germinat de sisho.
Quan ja estigui calent, poseu-ho en un bol juntament amb el sucre, el vinagre d'arròs i la sal, remeneu-ho bé amb el batedor i deixeu-ho refredar.
Mentrestant, netegeu les sardines, talleu-les a filets, poseu-les en un plat amb una mica de sal per sobre i les hi deixeu durant 10 minuts.
Seguidament, esbandiu-les amb aigua, poseu-les en un altre bol amb una mica de sunomono i deixeu-les macerar durant uns 15-20 minuts.
A continuació, talleu la pastanaga, el nap, la coliflor i el cogombre a làmines molt fines, poseu-les en un bol amb una mica de sal i les hi deixeu durant 10 minuts. Després, escorreu-les bé, poseu-les en un altre bol amb una mica de sonomono i deixeu-les macerar també 15-20 minuts.
I ja per acabar, emplateu les verdures, poseu-hi les sardines a sobre, amaniu-ho tot amb una mica més de sunomono i guarniu el plat amb el germinat de sisho.