Sunomono blanc

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Albert Raurich
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Dos Palillos, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a la base del sunomono:
  • 600 g d'aigua
  • 20 g de dashi en pols
  • 250 g de vinagre d'arròs
  • 150 g de sucre
  • 5 g de sal
  • Per a les verdures:
  • 100 g de coliflor
  • 100 g de pastanaga
  • 180 g de cogombre
  • 200 g de nap daikon
  • 14 g de sal
  • Per als filets de sardina:
  • 8 unitats de sardina fresca
  • 30 g de sal
  • germinat de shiso

PREPARACIÓ

Per fer el sunomono, poseu en un cassó l'aigua i el dashi en pols, remeneu-ho bé amb un batedor i escalfeu-ho a foc suau.

Quan ja estigui calent, poseu-ho en un bol juntament amb el sucre, el vinagre d'arròs i la sal, remeneu-ho bé amb el batedor i deixeu-ho refredar.

Mentrestant, netegeu les sardines, talleu-les a filets, poseu-les en un plat amb una mica de sal per sobre i les hi deixeu durant 10 minuts.

Seguidament, esbandiu-les amb aigua, poseu-les en un altre bol amb una mica de sunomono i deixeu-les macerar durant uns 15-20 minuts.

A continuació, talleu la pastanaga, el nap, la coliflor i el cogombre a làmines molt fines, poseu-les en un bol amb una mica de sal i les hi deixeu durant 10 minuts. Després, escorreu-les bé, poseu-les en un altre bol amb una mica de sonomono i deixeu-les macerar també 15-20 minuts.

I ja per acabar, emplateu les verdures, poseu-hi les sardines a sobre, amaniu-ho tot amb una mica més de sunomono i guarniu el plat amb el germinat de sisho.
Anar al contingut