Suh tarator (Salsa de iogurt i anet) - Sofia, Bulgària

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Mikhaela Mikhaylova, Barcelona

INGREDIENTS

  • 3 iogurts búlgars sense sucre
  • 2-3 alls
  • 1 manat d'anet fresc
  • cogombrets envinagrats
  • oli d'oliva
  • sal

PREPARACIÓ

Aboqueu els iogurts búlgars en una escorredora de forats fins i deixeu que reposi una bona estona, així anirà perdent el sèrum que porta.
Peleu i trinxeu els alls. Reserveu-los.
Trossegeu ben menuts els cogombrets envinagrats. Reserveu-los.
Esbandiu l'anet fresc, talleu-ne els tronquets i trinxeu-lo ben fi.
Poseu el iogurt escorregut en un bol de mida grossa, per poder-lo treballar bé, aboqueu-hi per sobre l'anet i l'all i els cogombrets trossejats. Saleu-ho al vostre gust.
Remeneu-ho i adobeu-ho amb una mica d'oli d'oliva per sobre.
Serviu aquesta salsa com a aperitiu, perquè la gent se la pugui untar sobre unes torradetes.

Anar al contingut