Suh tarator (Salsa de iogurt i anet) - Sofia, Bulgària
- Programa: Karakia
- Cuina: Mikhaela Mikhaylova, Barcelona
INGREDIENTS
- 3 iogurts búlgars sense sucre
- 2-3 alls
- 1 manat d'anet fresc
- cogombrets envinagrats
- oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Aboqueu els iogurts búlgars en una escorredora de forats fins i deixeu que reposi una bona estona, així anirà perdent el sèrum que porta.
Peleu i trinxeu els alls. Reserveu-los.
Trossegeu ben menuts els cogombrets envinagrats. Reserveu-los.
Esbandiu l'anet fresc, talleu-ne els tronquets i trinxeu-lo ben fi.
Poseu el iogurt escorregut en un bol de mida grossa, per poder-lo treballar bé, aboqueu-hi per sobre l'anet i l'all i els cogombrets trossejats. Saleu-ho al vostre gust.
Remeneu-ho i adobeu-ho amb una mica d'oli d'oliva per sobre.
Serviu aquesta salsa com a aperitiu, perquè la gent se la pugui untar sobre unes torradetes.
Peleu i trinxeu els alls. Reserveu-los.
Trossegeu ben menuts els cogombrets envinagrats. Reserveu-los.
Esbandiu l'anet fresc, talleu-ne els tronquets i trinxeu-lo ben fi.
Poseu el iogurt escorregut en un bol de mida grossa, per poder-lo treballar bé, aboqueu-hi per sobre l'anet i l'all i els cogombrets trossejats. Saleu-ho al vostre gust.
Remeneu-ho i adobeu-ho amb una mica d'oli d'oliva per sobre.
Serviu aquesta salsa com a aperitiu, perquè la gent se la pugui untar sobre unes torradetes.