Suflé de xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas i Elisabet Cortiles
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
La xocolata és un aliment energètic que si es pren amb moderació, i preferiblement amb un alt percentatge de cacau, com en la recepta, té certes propietats estimulants i antioxidants.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
250 g de llet
70 g de sucre de llustre
40 g de mantega
40 g de cacau en pols
35 g de xocolata 70 %
30 g de farina
25 g de mantega pomada
4 ous
4 cullerades de sucre
1 beina de vainilla
sal
xocolata per ratllar
PREPARACIÓ
- Pintem 4 motllos amb la meitat de 25 g de mantega pomada i els refredem a la nevera. Els pintem dels fons cap amunt, perquè després el suflé pugi bé.
- Posem a fondre en un pot 40 g de mantega i hi afegim 30 g de farina tamisada. Ho deixem coure durant 10 minuts tot remenant de tant en tant.
- Posem a escalfar en una olla 250 g de llet, 1 cullerada de sucre de llustre, la polpa d'una beina de vainilla , 35 g de xocolata 70% i 40 g de cacau en pols. Quan arrenqui el bull, ho tapem i ho deixem infusionar durant 5 minuts.
- Traiem uns motllos de la nevera i els repintem amb la resta de la mantega. Hi afegim 1 cullerada de sucre a cadascun dels motllos i ho repartim bé. Els tornem a la nevera.
- Engeguem la barbacoa i la pugem a 200º.
- Afegim el roux a la cassola de la llet i ho remenem fins que espesseixi.
- Separem les clares dels rovells de 4 ous. Posem les clares en un bol metàl·lic i els rovells, d'un en un, a la cassola tot remenant.
- Muntem les clares amb les varetes elèctriques i hi afegim un pols de sal. A mig muntar incorporem el sucre de llustre per fer una merenga. Reservem una mica de sucre de llustres per rematar el plat.
- Afegim a poc a poc la merenga a l'olla de la crema tot barrejant amb una llengua. Ho passem a una gerra grossa.
- Traiem els motllos de la nevera i els omplim amb el contingut de la gerra.
- Posem els motllos a la barbacoa a 200º durant 20 minuts.
- Traiem el contingut dels motllos i espolsem sucre de llustre per sobre i hi ratllem xocolata per rematar les postres.