Suflé de vainilla

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La llet és un aliment molt complet, ens aporta proteïnes i minerals, entre els que destaca el calci, nutrient imprescindible per a una bona salut dels ossos a totes les etapes de la vida.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 beina de vainilla de Madagascar

    6 cullerades de sucre

    150 g de mantega

    125 g de sucre de llustre

    60 g de farina

    500 g de llet sencera

    8 ous

    125 g de festucs crus

PREPARACIÓ

Pintem sis motlles amb 25 g de mantega pomada. Els posem a la nevera fins que es refredin. Un cop refredats els tornem a pintar amb 25 g de mantega pomada, però sense tornar-los a posar a la nevera.

Posem una cullerada de sucre a cada motlle i l'anem removent fins que ens quedi el sucre enganxat i ben repartit. Hem de procurar que no ens hi quedin grumolls (si cal els espolsem). Un cop ensucrat, els tornem a posar a la nevera.

Fem una beixamel dolça: posem al foc el roux amb 125 g de mantega i els 60 g de farina tamisada. Deixem que cogui 10 minuts. Mentrestant, posem un pot al foc amb la llet, una cullerada de sucre de llustre, i la polpa de la vainilla. Ho deixem fins que arrenqui el bull i llavors ho tapem, parem el foc i ho deixem reposar 5 minuts. Quan hagi reposat, tirem el roux dins el pot on hi ha la llet i no deixem de remenar-ho fins que quedi ben espès.

Trenquem els ous i separem les clares dels rovells. Posem les clares en un bol metàl·lic. Tirem els rovells d'un en un dins la beixamel dolça i no deixem de remenar-ho. Quan acabem, ho tapem amb el film que toqui la beixamel.

Reservem una cullerada de sucre de llustre per al final. Amb el sucre restant muntem les clares fins a fer una merenga.

Traiem el paper film de l'olla de la beixamel i amb una llengua o cullera grossa metàl·lica hi anem incorporant, a poc a poc, la merenga. Ens ha de quedar esponjós. I ho anem passant tot a una gerra grossa.

Omplim al màxim els motlles que teníem a la nevera. Han de quedar tots igualats. Els posem al forn, 18 minuts, a 190 graus.

Quan els traiem, agafem un colador de malla fina i espolsem la cullerada de sucre que hem reservat per sobre. Trenquem els festucs i també els hi afegim.

 

Anar al contingut