Suflé de vainilla
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La llet és un aliment molt complet, ens aporta proteïnes i minerals, entre els que destaca el calci, nutrient imprescindible per a una bona salut dels ossos a totes les etapes de la vida.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 beina de vainilla de Madagascar
6 cullerades de sucre
150 g de mantega
125 g de sucre de llustre
60 g de farina
500 g de llet sencera
8 ous
125 g de festucs crus
PREPARACIÓ
Pintem sis motlles amb 25 g de mantega pomada. Els posem a la nevera fins que es refredin. Un cop refredats els tornem a pintar amb 25 g de mantega pomada, però sense tornar-los a posar a la nevera.
Posem una cullerada de sucre a cada motlle i l'anem removent fins que ens quedi el sucre enganxat i ben repartit. Hem de procurar que no ens hi quedin grumolls (si cal els espolsem). Un cop ensucrat, els tornem a posar a la nevera.
Fem una beixamel dolça: posem al foc el roux amb 125 g de mantega i els 60 g de farina tamisada. Deixem que cogui 10 minuts. Mentrestant, posem un pot al foc amb la llet, una cullerada de sucre de llustre, i la polpa de la vainilla. Ho deixem fins que arrenqui el bull i llavors ho tapem, parem el foc i ho deixem reposar 5 minuts. Quan hagi reposat, tirem el roux dins el pot on hi ha la llet i no deixem de remenar-ho fins que quedi ben espès.
Trenquem els ous i separem les clares dels rovells. Posem les clares en un bol metàl·lic. Tirem els rovells d'un en un dins la beixamel dolça i no deixem de remenar-ho. Quan acabem, ho tapem amb el film que toqui la beixamel.
Reservem una cullerada de sucre de llustre per al final. Amb el sucre restant muntem les clares fins a fer una merenga.
Traiem el paper film de l'olla de la beixamel i amb una llengua o cullera grossa metàl·lica hi anem incorporant, a poc a poc, la merenga. Ens ha de quedar esponjós. I ho anem passant tot a una gerra grossa.
Omplim al màxim els motlles que teníem a la nevera. Han de quedar tots igualats. Els posem al forn, 18 minuts, a 190 graus.
Quan els traiem, agafem un colador de malla fina i espolsem la cullerada de sucre que hem reservat per sobre. Trenquem els festucs i també els hi afegim.