Suflé de canyella amb pomes

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 2 pomes fuji
  • Per a 8 motlles de suflé:
  • 50 cl de llet sencera
  • 6 ous fresquíssims
  • 3 culleradetes de canyella mòlta
  • 125 g de sucre en pols
  • 50 g de farina de blat de moro
  • 1 llimona fresca
  • 1 cullerada de mantega

PREPARACIÓ

1. Peleu i talleu les pomes a làmines fines. Salteu-les a foc fort amb la mantega fins que siguin toves. Afegiu-hi una mica de sucre.
2. Separeu els rovells de les clares.
3. Bulliu la llet un moment i afegiu-li la canyella.
4. En un bol d'acer, poseu els 6 rovells, la farina de blat de moro i 125 g de sucre en pols, i bateu-ho fins que estigui ben barrejat.
5. Afegiu-hi la llet amb la canyella, i poseu-ho en un bany maria calent, movent-ho amb una espàtula fins que en quedi una crema.
6. Munteu les clares a punt de neu amb el suc de llimona i barregeu-hi els 25 g de sucre que quedaven.
7. Quan la crema s'hagi refredat una mica, munteu-la amb les clares.
8. Preescalfeu el forn a 180ºC.
9. Feu una pel·lícula lubrificant amb mantega als motlles i, després, poseu-hi sucre.
10. Poseu una mica de poma a la base dels motlles, i escampeu-hi la base de suflé. Poseu-ho al forn 30-40 minuts fins que, quan ho punxeu surti ben sec. No obriu mai el forn abans d'hora, perquè ja no pujaria el suflé.