Suflé de canyella amb pomes
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 2 pomes fuji
- Per a 8 motlles de suflé:
- 50 cl de llet sencera
- 6 ous fresquíssims
- 3 culleradetes de canyella mòlta
- 125 g de sucre en pols
- 50 g de farina de blat de moro
- 1 llimona fresca
- 1 cullerada de mantega
PREPARACIÓ
1. Peleu i talleu les pomes a làmines fines. Salteu-les a foc fort amb la mantega fins que siguin toves. Afegiu-hi una mica de sucre.
2. Separeu els rovells de les clares.
3. Bulliu la llet un moment i afegiu-li la canyella.
4. En un bol d'acer, poseu els 6 rovells, la farina de blat de moro i 125 g de sucre en pols, i bateu-ho fins que estigui ben barrejat.
5. Afegiu-hi la llet amb la canyella, i poseu-ho en un bany maria calent, movent-ho amb una espàtula fins que en quedi una crema.
6. Munteu les clares a punt de neu amb el suc de llimona i barregeu-hi els 25 g de sucre que quedaven.
7. Quan la crema s'hagi refredat una mica, munteu-la amb les clares.
8. Preescalfeu el forn a 180ºC.
9. Feu una pel·lícula lubrificant amb mantega als motlles i, després, poseu-hi sucre.
10. Poseu una mica de poma a la base dels motlles, i escampeu-hi la base de suflé. Poseu-ho al forn 30-40 minuts fins que, quan ho punxeu surti ben sec. No obriu mai el forn abans d'hora, perquè ja no pujaria el suflé.
2. Separeu els rovells de les clares.
3. Bulliu la llet un moment i afegiu-li la canyella.
4. En un bol d'acer, poseu els 6 rovells, la farina de blat de moro i 125 g de sucre en pols, i bateu-ho fins que estigui ben barrejat.
5. Afegiu-hi la llet amb la canyella, i poseu-ho en un bany maria calent, movent-ho amb una espàtula fins que en quedi una crema.
6. Munteu les clares a punt de neu amb el suc de llimona i barregeu-hi els 25 g de sucre que quedaven.
7. Quan la crema s'hagi refredat una mica, munteu-la amb les clares.
8. Preescalfeu el forn a 180ºC.
9. Feu una pel·lícula lubrificant amb mantega als motlles i, després, poseu-hi sucre.
10. Poseu una mica de poma a la base dels motlles, i escampeu-hi la base de suflé. Poseu-ho al forn 30-40 minuts fins que, quan ho punxeu surti ben sec. No obriu mai el forn abans d'hora, perquè ja no pujaria el suflé.