Subzbahar (Curri de verdures) - Índia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: restaurant Tandoor, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 patates
  • 1 ceba
  • 1 albergínia
  • 1 carbassó
  • 1 tomàquet
  • 1 pebrot vermell
  • pèsols
  • col blanca
  • xampinyons
  • mongeta tendra
  • crema de llet
  • gingebre fresc
  • coriandre fresc
  • salsa de tomàquet
  • mantega
  • ghee
  • sal
  • espècies: pebre vermell dolç, garam masala, tamari, chunky chat masala, rai

PREPARACIÓ

Com que la cocció és bastant ràpida, de primer us caldrà preparar i reservar totes les verdures que conformen aquest plat.
Bulliu els pèsols i els xampinyons separadament.
Talleu la ceba a tires. Peleu i talleu a trossos no gaire grossos les patates, l'albergínia i el carbassó; fregiu-ho tot separadament.
Trossegeu un grapat de mongetes tendres i talleu a bocins un tros de col blanca.
En una paella tipus wok, desfeu-hi 4 cullerades de ghee (si no en teniu, el podeu substituir per oli). Afegiu-hi una cullerada de rai (pebre de mostassa), una culleradeta de tamari, una de pebre vermell dolç, una de garam masala i una mica de sal. Remeneu-ho i incorporeu-hi un cullerot de salsa de tomàquet, una cullerada de mantega i una de crema de llet.
Seguiu remenant-ho sense parar i comenceu a afegir al wok les verdures que teniu reservades. Cal que ho feu d'una en una i aneu remenant cada vegada. D'aquesta manera aconseguireu que vagin agafant els gustos de les diferents espècies. Comenceu per les patates i després afegiu-hi la col, les mongetes, l'albergínia, el carbassó, els pèsols, els xampinyons i la ceba.
Afegiu-hi, una altra vegada, una mica més de salsa de tomàquet i un parell de cullerades de chunky chat masala.
Deixeu que faci xup-xup uns 20 minuts més, a foc lent, i remeneu-ho sovint.
A l'hora de servir aquest plat decoreu-lo amb unes tires de ceba i de pebrot vermell, unes quantes fulles de coriandre fresc, un tros de tomàquet i ratlleu-hi una mica de gingebre fresc per sobre.