Suaasat (Sopa de xai) - Iginniarfik, Groenlàndia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Jan Frederiksen, Vic
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense gluten

INGREDIENTS

  • carn de xai a daus
  • 2 pastanagues
  • 2 patates
  • 2 porros
  • 1 ceba grossa
  • arròs
  • llorer
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Poseu una olla al foc amb aigua abundant, que es vagi escalfant.
Peleu la ceba, les patates i les pastanagues.
Trossegeu menuda la ceba. Talleu les patates a rodanxes no gaire gruixudes; talleu cada rodanxa a tires i, després, a daus. Partiu les pastanagues en quatre tires al llarg i després, feu-ne igualment daus, com les patates.
Obriu els porros per la meitat al llarg, però sense acabar-los de tallar del tot. Si convé, talleu-ne una mica la part de dalt de tot més verda, però no la talleu gaire que també s'utilitza. Esbandiu els porros a raig d'aixeta perquè la terra que hi pugui haver entremig marxi. Talleu-los a rodanxes de, més o menys, un dit de gruix.
Aboqueu-ho tot a l'olla i saleu-ho generosament. Aromatitzeu-ho amb un parell de fulles de llorer.
Prepareu la carn de xai. Retireu-ne l'excés de greix que pugui portar i si hi ha algun tros massa gros, talleu-lo.
Afegiu el xai a l'olla i, passats un parell de minuts, afegiu-hi uns quants grapats d'arròs (podeu calcular un grapat per persona i afegiu-n'hi un de més).
Deixeu que tot plegat cogui durant uns 15-20 minuts.
Tasteu-ho i, si convé, rectifiqueu-ho de sal.
 
Anar al contingut