Stuffing (Farciment) - Estats Units

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Greta Paa-Kerner, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 cebes
  • 1 manat d'api
  • 1 moniato gros
  • prunes seques sense pinyol
  • pa sec
  • brou de verdura
  • romaní
  • herbes provençals
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Talleu el pa sec a quadrets i reserveu-lo.
Peleu i trinxeu la ceba. Enrossiu-la en una cassola amb un raig d'oli.
Talleu els tronxos d'api més tendres a trossos petits i afegiu-los a la cassola.
Peleu i ratlleu el moniato i afegiu-lo també a la cassola del sofregit. Si convé, afegiu-hi una mica més d'oli.
Trossegeu un bon grapat de prunes seques sense pinyol i tireu-les a la cassola. Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat i, al cap d'uns quants minuts, apagueu el foc.
Afegiu 3 o 4 cullerots de brou a la cassola, condimenteu-ho amb romaní mòlt i herbes de Provença, també mòltes; d'aquesta manera no es trobarà cap branquilló molest a l'hora de menjar.
Rectifiqueu-ho de sal i pebre i afegiu-hi el pa sec i uns quants trossos de mantega. Remeneu-ho i poseu-ho al forn una estona, amb el foc de dalt perquè quedi una capa torrada.
Podeu servir l'stuffing a banda, d'acompanyament dels talls de gall dindi com va fer la Greta, o bé farcir el gall dindi o pollastre.