Strudl (Pastís de poma) - Txèquia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Katerina Duchoslavová, Sant Cugat del Vallès

INGREDIENTS

  • 1 kg de pomes
  • 1 llimona
  • pasta de full
  • pa ratllat
  • sucre
  • rom
  • panses de Corint
  • canyella en pols

PREPARACIÓ

Peleu les pomes i talleu-les a làmines fines.
Aboqueu una mica de suc de llimona damunt les pomes perquè no s'oxidin.
En una paella torreu unes 12-14 cullerades de pa ratllat. Remeneu-ho sovint perquè no se us cremi. En el bol on teniu les pomes ratllades aboqueu-hi la canyella en pols, un bon grapat de panses de Corint, un raig de rom i el sucre (unes 12-14 cullerades, segons el vostre gust de dolçor). Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat.
Estireu la pasta de full (ha de quedar bastant prima) i escampeu-hi uniformement per sobre el pa ratllat torrat. Això farà que s'absorbeixi el suc sobrer de la barreja de les pomes amb tota la resta. Aboqueu sobre la capa de pa ratllat la barreja de les pomes i repartiu-la.
Doblegueu les dues vores més amples cap endins un parell de centímetres, unteu-les amb ou batut (perquè en coure-ho quedi ben segellat) i aneu cargolant la massa sobre ella mateixa.
Un cop tingueu tota la pasta enrotllada, pinteu-la amb la resta de l'ou batut que us quedi i, amb una forquilla, punxeu tota la massa per la part de sobre de manera decorativa.
Deixeu-ho coure al forn uns 45 minuts i, abans de servir-lo, decoreu-ho amb sucre glacé vainillat per sobre.
L'strudl és molt bo servit tebi, però també el podeu deixar refredar.

Anar al contingut