Stout stew (Estofat irlandès) - Irlanda
- Programa: Karakia
- Cuina: Ella King, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 kg de carn de vedella per estofar
- 4 patates
- 6 pastanagues
- 3 cebes
- farina
- whisky irlandès
- cervesa negra
- oli, sal i pebre
PREPARACIÓ
Peleu les patates i talleu-les a trossos grossos. Peleu les pastanagues i talleu-les a rodanxes gruixudes. Peleu les cebes i talleu-les a llunes. Reserveu-ho.
Renteu els trossos de carn. Si són massa grossos, partiu-los per la meitat i poseu-los en un recipient ample. Tireu-hi força farina per sobre i salpebreu-ho generosament. Remeneu-ho amb els dits perquè els trossos de carn quedin ben enfarinats. Si voleu fer el mateix que l'Ella, poseu els trossos de carn, la farina, la sal i el pebre en una carmanyola, tapeu-la i sacsegeu-la amb energia. La carn quedarà enfarinada de seguida.
Poseu al foc una olla de pressió amb un bon raig d'oli. Enrossiu-hi la carn, remenant sovint perquè la farina no s'enganxi i ennegreixi. Després, afegiu-hi un bon raig de whisky, per aromatitzar l'estofat.
Al cap d'uns quants minuts, poseu les patates i les cebes, que teniu reservades, a l'olla. Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat. Tireu-hi una llauna de cervesa negra i les pastanagues. Afegiu-hi aigua fins que quedi gairebé tot cobert. Tapeu l'olla i deixeu que cogui a foc més aviat lent durant uns 40 minuts.
Espinyoleu unes quantes prunes i afegiu-les a l'olla. Condimenteu l'estofat amb una mica de julivert trinxat i deixeu que acabi de fer xup-xup una estoneta més, però amb l'olla destapada.
Nota:
Aquest estofat és més típic menjar-lo a l'hivern. A més, si en feu molta quantitat, us el podeu menjar durant uns quants dies, ja que aguanta força i el gust s'intensifica lleugerament.
Renteu els trossos de carn. Si són massa grossos, partiu-los per la meitat i poseu-los en un recipient ample. Tireu-hi força farina per sobre i salpebreu-ho generosament. Remeneu-ho amb els dits perquè els trossos de carn quedin ben enfarinats. Si voleu fer el mateix que l'Ella, poseu els trossos de carn, la farina, la sal i el pebre en una carmanyola, tapeu-la i sacsegeu-la amb energia. La carn quedarà enfarinada de seguida.
Poseu al foc una olla de pressió amb un bon raig d'oli. Enrossiu-hi la carn, remenant sovint perquè la farina no s'enganxi i ennegreixi. Després, afegiu-hi un bon raig de whisky, per aromatitzar l'estofat.
Al cap d'uns quants minuts, poseu les patates i les cebes, que teniu reservades, a l'olla. Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat. Tireu-hi una llauna de cervesa negra i les pastanagues. Afegiu-hi aigua fins que quedi gairebé tot cobert. Tapeu l'olla i deixeu que cogui a foc més aviat lent durant uns 40 minuts.
Espinyoleu unes quantes prunes i afegiu-les a l'olla. Condimenteu l'estofat amb una mica de julivert trinxat i deixeu que acabi de fer xup-xup una estoneta més, però amb l'olla destapada.
Nota:
Aquest estofat és més típic menjar-lo a l'hivern. A més, si en feu molta quantitat, us el podeu menjar durant uns quants dies, ja que aguanta força i el gust s'intensifica lleugerament.