Steak tàrtar a la planxa (Von Bismark)

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Eduard Losilla
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Butikfarra
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de vedella és molt rica en ferro i vitamines del grup B, com la B12, nutrients que ajuden en la formació i manteniment dels glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • 800 g de filet de vedella
  • 20 llesques de pa torrat
  • 2 cogombrets
  • 8 escalunyes
  • 20 tàperes (per fregir)
  • Per condimentar la carn:
  • 50 g quètxup
  • 50 g mostassa de Dijon
  • 50 g salsa Perrins
  • 80 g de tàperes
  • 20 g de ginebra
  • sal
  • 30 g oli d'oliva
  • 10 g de tabasco

PREPARACIÓ

Per començar, piqueu l'escalunya i els cogombrets i reserveu-ne la meitat per al condiment i l'altra meitat per a l'emplatat. Seguidament, piqueu la carn amb ganivet, poseu-la en un bol juntament amb la meitat de l'escalunya i dels cogombrets reservats, barregeu-ho bé i reserveu-ho.

Per fer el condiment de la carn, poseu en un got de túrmix les tàperes, la ginebra, el quètxup, l'oli d'oliva, la mostassa, la salsa Perrins, la sal i el tabasco i tritureu-ho tot amb el túrmix.

A continuació, afegiu dues cullerades de condiment al bol de la carn, poseu-hi una mica de sal, barregeu-ho bé amb les mans i deixeu-ho a la nevera durant 10 minuts.

Mentrestant, fregiu les tàperes senceres en una cassola amb oli.

Tot seguit, poseu un motllo rodó a sobre d'una planxa ben calenta, ompliu-lo amb la carn, deixeu-ho enrossir uns segons per aquesta banda, doneu-li la volta amb una rasqueta i deixeu-ho enrossir uns segons més per l'altra.

I ja per acabar, emplateu l'steak, desemmotlleu-lo, poseu-hi les tàperes fregides a sobre i serviu-lo acompanyat d'unes torradetes, una mica de cogombrets i escalunya picada i una cullerada del condiment.
Anar al contingut