Stampa (Llegums cuits) - Botswana

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Shorn Molokwane, Barcelona

INGREDIENTS

  • blat de moro escairat
  • fesols blancs i negres
  • pebrot
  • tomàquets
  • ceba tendra
  • sal
  • bitxo
  • pebre negre
  • pebre vermell

PREPARACIÓ

El dia abans deixeu tots els llegums en remull (cadascun per separat) durant 12 hores com a mínim. En una cassola coeu el blat de moro, uns 30 minuts, a foc mitjà.
Després afegiu-hi els fesols i un raig d'oli. Saleu-ho al gust i deixeu que continuï fent xup-xup. Mentrestant prepareu un sofregit amb la ceba tendra tallada ben fina, un parell de tomàquets i una mica de pebrot.
Quan tingueu el sofregit a punt, afegiu-hi una mica de l'aigua de coure els fesols i el blat de moro. Remeneu-ho una mica i afegiu el sofregit a la cassola. Rectifiqueu-ho de sal i pebre i, si us hi agrada, afegiu-hi una mica més de "picants" (bitxo, pebre vermell...) al vostre gust.
Els llegums us han de quedar "al dente" i ja ho podeu servir.
Aquest plat, el podeu fer també amb una base de beixamel o una crema de verdures en lloc del sofregit.