Stäerzelen (Mandonguilles de fajol) - Esch-Uelzecht, Luxemburg

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Monique Neiens, Sant Cugat del Vallès

INGREDIENTS

  • 500 g de farina de fajol
  • 1-1,5 l d'aigua
  • 250 g de cansalada viada fumada tallada a daus
  • mantega
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Enrossiu els daus de cansalada en una paella amb un rajolí d'oli. Reserveu-los.
Poseu l'aigua en un cassó amb una mica de sal i, quan bulli, aneu-hi incorporant la farina de fajol mentre remeneu amb unes varetes. Remeneu-ho sense parar perquè es desfacin els grumolls. La massa estarà llesta quan es desprengui amb facilitat de les parets del cassó. Ha de quedar una pasta força compacta.
Foneu un tros de mantega i escampeu-lo dins d'un bol de mida grossa. Feu les mandonguilles agafant porcions de pasta amb una cullera i donant-hi forma amb una altra cullera, com es fan les quenelles. Aneu col·locant les mandonguilles al bol de la mantega fosa.
Un cop tingueu fetes totes les mandonguilles, aboqueu-hi per sobre els daus de cansalada i ja ho podeu servir.
Aquestes mandonguilles se solen menjar com a aperitiu, mentre s'espera el plat principal.